Sursa foto: G4media.ro.


Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat că a demisiona „vulnerabilitatea de la Apărare”, ministrul Vasile Dîncu şi aşteaptă şi demisia lui Lucian Bode, „vulnerabilitatea de la Interne”.

„Ministrul Dîncu, vulnerabilitatea de la Apărare, a demisionat. Aşteptăm şi demisia lui Bode, vulnerabilitatea de la Interne”, a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu anunţă că şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al apărării naţionale. El precizează că l-a informat pe premierul Nicolae Ciucă despre decizia pe care a luat-o. El invocă ”imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis şi îi mulţumeşte premierului pentru colaborare.

Vasile Dîncu a făcut luni primele declarații după ce a demisionat de la Apărare. Întrebat de ziariști ”de când s-a rupt relația cu președintele Iohannis”, Dîncu a răspuns ”de când aud pe surse, de 6 luni, că trebuie să demisionez”.

El a mai spus, la finalul unei întâlniri cu Marcel Ciolacu, președintele PSD, că ”nu am avut nici un reproș concret din partea președintelui și nu mi-a cerut nimeni demisia până acum”.

Întrebat în mod repetat de ziariști dacă președintele Iohannis i-a cerut să semneze anumite contracte de înzestrare a armatei, printre care și contractul corvetelor militare, Dîncu a spus că ”nu mi-a cerut nimic domnul președintele”.

”Plec din motive personale, nu vreau să afectez funcționarea ministerului”, a mai declarat Dîncu.

Reamintim că Vasile Dîncu a demisionat, luni, din funcția de ministru al Apărării Naționale, invocând „imposibilitatea colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”, scrie G4media.ro.

Citește și: Vasile Dîncu, ministru Apărării, și-a anunțat demisia din Guvernul Ciucă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.