Pe tarabele piețelor din România, cireșele au făcut deja apariția și aduc cu ele un preț exorbitant.

Cu aproape două luni înainte de sezonul oficial al cireșelor, aceste fructe deja se vând în Constanța. Cu toate că cireșele sunt atrăgătoare și arată delicios, prețurile lor sunt descurajante pentru majoritatea românilor. În Constanța, un kilogram de cireșe este vândut cu 250 de lei. Acest preț este considerat incredibil pentru mulți dintre consumatori, în contextul în care prețurile alimentelor sunt în creștere constantă. Astfel, cireșele devin mai mult un obiect de admirat decât unul de consum, deoarece mulți nu își permit să le achiziționeze.

În 2024, cireșele ajung să fie mai scumpe chiar și decât aurul. Un kilogram de cireșe costă acum mai mult decât un gram de aur, conform prețurilor practicate în magazinele de amanet din Constanța. Această situație se datorează distanței uriașe pe care cireșele o parcurg pentru a ajunge pe piața românească. Cireșele sunt importate din Chile, iar costurile ridicate asociate cu transportul pe o distanță de 13.000 de kilometri fac ca vânzătorii să nu fie dispuși să reducă prețurile.

În acest an, nu doar prețul cireșelor a fost o preocupare pentru români, ci și cel al pepenilor. Aceștia trebuie să scoată din buzunar în jur de 200 de lei pentru fiecare pepene, deoarece prețul pe kilogram se situează în jurul sumei de 19,5 lei. În plus, pepenii de dimensiuni mici sunt greu de găsit, majoritatea având între 8 și 10 kilograme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.