Căsuţa de la ţară nu merită uitată. Din ce în ce mai multe persoane, aleg să modernizeze sau să recondiţioneze casele bunicilor sau poate ale părinţilor, chiar dacă toată familia s-a mutat deja în altă parte. Căsuţa bunicilor de la ţara poate deveni o oază de bucurie, chiar un loc de vacanţă, dacă te ocupi cum se cuvine de ea.

Iată cum poţi moderniza căsuţa de la ţară în 10 paşi:

Un sistem de încălzire pe care te poţi baza

Încălzirea casei este esenţială pentru confort, astfel că modernizarea poate începe de la sistemul de încălzire. Este o idee bună să optezi pentru un o centrală pe gaz sau electrică, dar şi pentru calorifere din aluminiu. Caloriferele din aluminiu sunt moderne, au preţuri accesibile şi rezistă excelent în timp. În funcţie de numărul de elemenţi, preţul unui calorifer din aluminiu prorneste de la câteva sute de lei.

În afară de calorifere din aluminiu, mai poţi opta şi pentru modele din fonta sau oţel. Este o idee bună să apelezi la profesionişti pentru instalarea acestora, deoarece fiecare piesă, de la robinetul pentru calorifer şi până la elemenţi, trebuie instalată corect şi cu grijă.

Hidroizolarea casei

Hidroizolarea casei este absolut necesară dacă îţi doreşti o casă călduroasă şi vrei să ţii mucegaiul şi alte probleme similare cât mai departe. Este o idee inspirată să te ocupi de hidroizolare în sezonul cald, de preferat alături de o echipă de profesionişti. Cu cât hidroizolarea este mai bine realizată, cu atât confortul în casă va creşte, iar tu te vei putea bucura de căsuţa bunicilor pentru mai mult timp.

Ferestre de calitate

Ferestrele sunt şi ele importante atunci când vine vorba de izolarea casei. Dacă ferestrele nu sunt calitative şi bine montate, atunci e foarte probabil să te confrunţi cu pierderi de căldură, condens sau chiar mucegai. Astfel, optează pentru ferestre de calitate sau pentru recondiţionarea celor vechi. Din nou, specialiştii sunt cei care îţi pot da cele mai bune sfaturi, mai ales dacă nu ai expertiză în domeniu.

Recondiţionarea podelelor

Recondiţionarea este bine să se facă doar dacă ai deja în casa podele din lemn sau parchet din lemn natural. Acesta se poate recondiţiona foarte uşor, desigur nu pe cont propriu, ci alături de o echipă de specialişti. Podelele din lemn inspiră confort, căldura şi merită păstrate pentru cât mai mult timp.

În cazul în care podelele nu se pot recondiţiona, cauta materiale care să păstreze spiritul rustic, precum parchetul din lemn sau cel ce imită lemnul masiv.

Foloseşte vopseaua lavabilă

Când vine vorba de modernizarea pereţilor, începe prin a-i curată. Curăţarea pereţilor o poţi face pe cont propriu, cu câteva soluţii speciale şi instrumente de lucru precum peria sau laveta din microfibra. Ulterior, poţi aplica un strat proaspăt de vopsea lavabila. În funcţie de priceperea ta, poţi aplica chiar tu vopseaua sau poţi apela la un zugrav.

Ai grijă de mobilierul vechi

Mobilierul vechi în stare bună merită atenţia ta. Nu te grăbi să îl arunci sau să scapi de el. Mai degrabă, încearcă pe cât posibil să îl salvezi, mai ales dacă este vorba despre piese din materiale de calitate, care se încadrează perfect în decor. Modernizarea unei case nu trebuie să însemne să arunci tot ceea ce este vechi. Dimpotrivă, este o idee mult mai bună să adaugi elemente noi alături de cele deja existente. Spre exemplu, poţi să modernizezi camera de zi şi să adaugi o cadă freestanding, dar să păstrezi patul din lemn.

Adăugă câteva decoraţiuni

Cine a spus că în căsuţa de la ţară nu poţi integra decoraţiuni, chiar şi moderne? Ei bine, o mulţime de piese de decor îşi pot găsi locul într-o căsuţă de la ţară, de la covoare şi până la paturi pufoase, lumânări parfumate sau vaze cu flori proaspete.

Organizează bucătăria

Bucătăria este una dintre cele mai importante spaţii dintr-o casă, aşa că merită să o amenajezi ca atare. Optează pentru un mobilier de bucătărie încăpător, care să îţi permită să te desfăşori în voie, dar şi pentru electrocasnice pe care te poţi baza, de la cuptor şi până la frigider. Dacă este posibil, poţi chiar să adaugi aparate care să îţi uşureze muncă, precum multicooker-ul.

Îngrijeşte grădină

Grădina nu trebuie nici ea neglijată. Dacă vrei să modernizezi căsuţa bunicilor, curata şi organizează grădină, adăugă câteva piese de mobilier şi chiar şi câteva decoraţiuni, cum ar fi piticii de grădină.

Alcătuieşte o listă de cumpărături

Dacă vrei să integrezi elemente noi în amenajare, atunci este o super idee să începi cu o listă de cumpărături. Aceasta poate include atât mobilier, cât şi obiecte sanitare sau electrocasnice. În acest fel, va fi mai uşor să modernizezi casa pas cu pas şi să ştii din timp ce buget îţi e necesar.

Foloseşte ideile de mai sus pentru a transforma căsuţa de la ţară într-un loc de poveste, indiferent de dimensiunile ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.