În prag de campanie electorala, reporterii Gazetei de Bistrita au fost curiosi sa afle ce parere au politicienii bistriteni, aspiranti la un fotoliu în Camera Deputatilor, despre apropiatele alegeri parlamentare, care vor avea loc la sfârsitul lunii noiembrie.

Candidatii intervievati sunt, deocamdata cei a caror nume sunt certe în acest moment în cursa electorala. Cei 10 fac parte din principalele partide de pe esicherul politic bistritean – PSD, PNL, PD-L.

Parerile sunt de la bun început împartite. Unii sunt de parere ca în timpul campaniei electorale nu se va juca într-un mod corect si nu vor lipsi atacurile la persoana, iar alegerile nu vor fi curate. Altii, putini la numar, sunt linistiti si par stapâni pe situatie.

1.    Credeti ca alegerile parlamentare care vor avea loc în aceasta toamna vor fi niste alegeri curate?

2.    Credeti ca veti fi atacat în aceasta campanie de catre contracandidati prin mijloace neortodoxe?

3.    De la care dintre contracandidati va asteptati la cele mai multe atacuri neortodoxe?

PSD

Radu Moldovan

1) ”În mod cert alegerile vor fi cât se poate de curate. Prin votul uninominal care vizeaza în drept cetateanul, oamenii nu vor mai vota liste vor vota persoana”.

2) „Nu au cu ce, nu-mi fac nici cea mai mica problema nu sunt implicat în nici o afacere, pot trai linistit din meseria de parlamentar. Nu am nici cea mai mica frica cu privire la contracandidatii mei”.

3) „Nu stiu cu cine contracndidez, niciun partid nu si-a desemnat contracandidatii în Colegiul 2”.

Cristian Parasca

1) „Eu sper din toata inima ca alegerile parlamentare sa se desfasoare fara probleme. Sper ca nimeni sa nu se aventureze în afirmatii, consider ca fiecare ar trebui sa se bazeze pe idei si pe concepte”.

2) „Nu ma pot aventura în afirmatii. Daca vor sa ma atace nu au decât sa o faca, eu sunt curat si pregatit sa fiu alaturi de cetateni”.

3) „Nu ma astept de la nici unul dintre contracandidati. Îi respect, îi cunosc si le urez si lor succes în campanie”.

Adrian Moldovan nu a putut fi contactat.

Nicolae Stan-Iuga

1) „Cu mici diferente da. Unele partide si aici ma refer la Ioan Oltean au luptat sa-si asigure colegii numeroase. Ioan Oltean a facut cerere pentru comunele Lunca Ilvei si Ilva Mica pentru a trece din Colegiul 4 în Colegiul 3, lucru reusit de acesta. O alta problema sunt banii alocati în campania electorala, cine are mai multi ala ar trebui sa câstige sau cel putin asta cred unii”.

2) „Ma astept la orice. Contracandidatii mei vor dori sa atraga cât mai mult. Jumatate plus unu nu va lua Colegiul 3.”

3) „De la Ioan Oltean, pentru ca acesta este interesat sa câstige acest colegiu. Fata de noi ceilalti care avem un loc de munca si nu ne plângem si nu cersim, Ioan Olteanu nu ar trebui sa candideze având în vedere micile sau mai bine spus marile probleme cu care acesta se confrunta. Aici ma refer la banii luati de la Camera Deputatilor pentru a-si plati chiria, cu toate ca detine patru apartamente în Bucuresti. Sper ca alegerile sa se bazeze pe notorietate, nu pe aranjamente”.

PNL

Ioan Turc

1) „Vor fi alegeri mai curate. Având în vedere votul uninominal, consider ca vor fi cele mai corecte alegeri din punctul de vedere al cetateanului care au avut loc din anul 1990 încoace”.

2) „Da, cred ca se vor întâlni atacuri murdare la adresa mea. Aceste atacuri tin de arsenalul politicii. Unii fac politica din anii ’90 si nu se pot debarasa de un comportament neonest, necuvenit”.

3) „Nu vreau sa vorbesc despre asta. Ramâne de vazut cât de instrumentati sunt unii.Opinia publica stie cel mai bine care sunt acele persoane”.

Ioan Tintean

1) „Având în vedere votul uninominal cred ca alegerile vor fi corecte”.

2) „Nu ma astept la atacuri din partea contracandidatilor”.

Dorin Popescu

1) „Depinde pe ce sistem se va merge. Posibil ca Basescu sa îngroape votul uninominal. În acest caz, fara discutie ca nu vor fi alegeri curate. Se vor face tot felul de influentari între contracandidati si între partide”.

2) „Suta la suta fara discutii”.

3) „Partidul Democrat Liberal si asta deoarece acolo se afla Ioan Oltean. În momentul în care o sa scot în evidenta ilegalitatile comise de Ioan Oltean de aproape 20 de ani, cu siguranta acesta va replica”.

PDL

Ioan Oltean

1) „Curate? Va spun ca nu. Vor fi alegeri dure. Majoritatea contracandidatilor vor folosi toate mijloacele lipsite de moralitate care le vor aduce vreun avantaj”.

2) „Întotdeauna au facut asa, nu astept sa ma laude. Ei vor avea grija sa spuna mereu ceea ce nu am facut, nu ceea ce am facut”.

3) „Mai am o licarire, dar sper ca toti vor face o campania pozitiva bazata pe idei si nu sa faca atac la persoana. Noi am încercat sa aducem în fata mereu oameni profesionisti, cu reale concepte si idei, nu oameni care se lauda”.

Ioan Nelu Botis

1) „Da, consider ca vor fi alegeri curate”.

2) „Posibil”.

3) „Nu cred ca va fi cazul. Ma astept sa fie o campanie curata”.

Horatiu Catalano nu a putut fi contactat.

Elisabeta Ciuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.