Trecerea de la ora de iarnă la cea de vară se face întotdeauna într-o duminică din luna martie. Ceasul se dă înainte, astfel ora trei dimineaţa devine ora patru, iar ziua aceea are doar 23 de ore.

Anul acesta, pe 29 martie este ultima duminică din lună, atunci se face trecerea la ora de vară, anunţă specialiştii. Pe de altă parte, trecerea de la ora de vară la cea de iarnă se face întotdeauna în ultima duminică din octombrie, cînd ceasul se dă înapoi, iar ora patru dimineaţa devine ora trei, iar ziua respectivă are 25 de ore.

Ideea realizării unui decalaj orar manual aşa încît societatea să beneficieze de o oră în plus de lumină naturală şi astfel să se economisească curentul electric în case şi în mediul industrial a apărut în 1895 din partea astronomului britanic George Hudson.
În 1930 a fost pusă în practica pentru prima dată schimbare orei de către Germania şi Austro-Ungaria, fiind apoi adoptată de tot mai multe state ale lumii. În prezent, aproape toate ţările europene au adoptat ora de vară, ca şi SUA, Canada, cîteva ţări din America de Sud, din Africa şi chiar cîteva provincii din Australia, precum şi Noua Zeelandă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.