Conform unui comunicat al Ambasadei Germaniei, cancelarul federal Olaf Scholz va efectua o vizită oficială în România pe 3 aprilie 2023. Potrivit aceleiași surse, cancelarul german va fi primit la București de către președintele Klaus Werner Iohannis, iar în cadrul întâlnirii vor fi abordate subiecte de interes bilateral, precum și chestiuni legate de politica europeană, securitate și energie. După discuții, este planificată o conferință de presă comună.

Apoi, cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de către prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă. După întrevederea cu prim-ministrul Ciucă, cancelarul Scholz și președintele Iohannis se vor întâlni cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru o discuție comună. În cadrul acesteia se vor aborda aspecte cu privire la susținerea în continuare a Republicii Moldova. După întrevedere este prevăzută o conferință de presă comună.

Cancelarul Scholz va purta un dialog și cu președintele Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu. Apoi, cancelarul Scholz se va întâlni și cu reprezentanți ai minorității germane din România.

Ambasadorul Gebauer: „Vizita cancelarului federal Olaf Scholz subliniază importanţa semnificativă a relațiilor noastre bilaterale cu România, care sunt mai apropiate și mai de încredere ca niciodată. Prin această vizită, transmitem împreună cu partenerii noștri români un semnal important al unităţii Europei, mai ales în aceste vremuri dificile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Pe lângă o serie de teme bilaterale, discuțiile se vor axa pe sprijinul și solidaritatea cu Ucraina și cu Republica Moldova. Aș dori să mulțumesc României, partenerul și prietenul nostru apropiat, pentru sprijinul și disponibilitatea de a ajuta Ucraina și Republica Moldova.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.