În mai toate unitățile de tip HoReCa se găsesc în prezent camere frigorifice, de dimensiuni fie mai mari, fie mai mici, în funcție de dimensiunea afacerii.

Acest lucru este extrem de benefic atât pentru antreprenor, cât și pentru consumator.

Ce este însă o cameră frigorifică și cum poate fi de ajutor?

Camera frigorifica este o unitate, o încăpere care are rolul de a stoca anumite preparate, la o temperatură internă controlată, cu ajutorul unor agenți frigorifici.

Acestea sunt folosite în localurile în care se prepara alimente în cantități mari și se doresc a fi păstrate alimente la temperaturi scăzute fie peste, fie sub limita înghețului. În HoReCa, este tot mai mult adoptată o astfel de cameră, tocmai datorită capacității de a menține în interior un climat prestabilit.

Modul în care piața se dezvoltă provoacă antreprenorii să ofere cât mai mult, să se implice mai mult în organizarea bucătăriilor și a spațiilor de depozitate. O cameră frigorifică de congelare este un necesar pentru orice unitate care dorește mai mult de la echipamentele de refrigerare și congelare. Echipamentele standard nu sunt suficiente, iar o astfel de dotare se dovedește a fi mai eficientă, scăpând totodată antreprenorii de posibilele probleme de extindere sau de fiabilitate.

Mare parte dintre antreprenorii care au adoptat deja organizarea de camere frigorifice se declară a fi mai mult decât mulțumiți. Iar această mulțumire se datorează în mare principalelor avantaje prin care camerele îi pot ajuta:

  • Sunt extrem de versatile, fiind ușor de folosit de către oricine. Pe lângă marile restaurante sau hoteluri din domeniul HoReCa, numeroase carmangerii sau pescării adoptă instalarea de camere de congelare pentru depozitarea produselor, astfel încât să fie păstrate proaspete timp îndelungat.
  • Au costuri de funcționare reduse, fiind de altfel și ușor de instalat și de modificat acolo unde este cazul. Având un proces de instalare ușor și accesibil, unitățile HoReCa se pot bucura de beneficiile pe care camerele le aduc imediat după achiziție.
  • Sunt ușor de întreținut. Comparativ cu alte ustensile și echipamente electronice din bucătăriile profesionale, camerele sunt ușor de curățat și de igienizat. Încă de la început, camera poate fi construită astfel încât să răspundă cerințelor specifice ale profesioniștilor. Astfel se reduc și costurile de funcționare, fiind asigur un confort optim în utilizare.
  • Permit păstrarea de alimente la temperaturi scăzute timp îndelungat. Angajații din domeniul HoReCa aleg să depoziteze în astfel de camere materii prime utilizate în bucătărie pentru a se păstra proaspete, cât și alimentele care se pregătesc în cantități mari și au nevoie de depozitare.
  • Asigură păstrarea alimentelor în condiții maxime de igienă. Dat fiind contextul actual, igiena este mai importantă ca oricând, iar antreprenorii sunt nevoiți să respecte cu strictețe condițiile de igienă din domeniul HoReCa. Cu ajutorul camerelor frigorifice, alimentele sunt păstrate într-un loc igienic, sigur din punct de vedere sanitar.
  • Sunt respectate reglementările HoReCa cu privire la depozitarea alimentelor, pentru a putea funcționa în condiții optime. Alimentele perisabile pot fi păstrate în condiții conforme, fiind respectate astfel reglementările HoReCa stabilite la nivel național.

Cu ajutorul unei camere frigorifice, localurilor le este permis să respecte regulile de bază cu privire la normele legale și la o bună funcționare. Chiar dacă nu ai o bucătărie foarte mare sau dacă fluxul de clienți nu este suficient, asta nu înseamnă că nu îți este necesară o astfel de cameră. Important de știut este că poți alege camera în funcție de dimensiunea bucătăriei tale, iar ulterior, o poți adapta.

Dimensiunea corectă a camerei o transformă în cea mai bună alegere pentru orice bucătărie profesională, în care este nevoie de depozitarea la o anumită temperatură. De altfel, camerele frigorifice sunt proiectate astfel încât pătrunderea căldurii și a umezelii din exterior să fie minimizate considerabil.

Atunci când alegi însă montarea unei astfel de camere, este important să îi adaugi și un agregat frigorific și rafturi de depozitare. Rafturile pot fi alese în funcție de dimensiunea camerei, astfel încât să asigure o cât mai bună utilitate și să asigure acoperirea întregului spațiu din cameră.

Indiferent de tipul de cameră adoptată, este importat să alegi un furnizor de încredere, care să îți asigure produse de calitate, la un raport optim calitate-preț și care are certificările ISO necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.