Schimbare la șefia Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistrița-Năsăud! Camelia Ilișuan, instalată în funcția de conducere a instituției de PSD încă din 2012, a fost înlocuită, marți, de liberala Doina Sigmirean Pop, care până acum ocupa o funcție de șef serviciu Inspecție Socială la Agenția Județeană de Prestații și Inspecție Socială (AJPIS) Bistrița-Năsăud. 

Doina Sigmirean Pop este noul director general al CJAS Bistriţa-Năsăud, aceasta înlocuind-o pe Camelia Ilişuan – economist de profesie, după ce guvernul liberal a schimbat, prin hotărâre de guvern, statutul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Până la organizarea concursurilor pentru posturile de conducere, Sigmirean asigură conducerea interimară.

„Astăzi (n. r. – ieri 19 mai) a intrat în vigoare HG nr.338/2020 privind modificarea Statutului CNAS care, printre altele modifică și denumirea managerului CAS județene, respectiv nu se va mai denumi Președinte-director general ci Director general. De asemenea s-au modificat și indicatorii de referință care fac obiectul Contractului de management. Ca urmare, începând cu astăzi au încetat contractele de management ale tuturor Președinților-directori generali din țară.

Începând de astăzi nu voi mai fi conducătorul CAS BN, fiind numit un alt conducator interimar până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului”, a scris Camelia Ilișuan pe contul său de Facebook.

Doina Sigmirean Pop, care a absolvit Facultatea de Chimie Industrială Iași și, ulterior, Facultatea de Drept, vine la șefia CJAS de pe funcția de șef Serviciu la AJPIS, instituție pe care a și condus-o în perioada iunie 2010  – decembrie 2013, pe atunci ea fiind membru PDL. Până să ajungă director executiv al AJPIS în 2010, Doina Sigmirean a a fost directorul Școlii Generale Dorolea (sat aparținător comunei Livezile), începând cu 2004. 

2 COMENTARII

  1. Pt. numele lui Dumnezeu ,cand partidele politice se vor hotari sa puna in functie oameni
    cu pregatire ,vechime si tangenta in domeniu , si avem pretentia ca lucrurile sa mearga bine in tara asta ,mai ales acum in vreme de pandemie ;pe cand un medic director sau conducator de institutie deconcentrata ? Daca tot tineretul sta acasa si cursurile sunt suspendate ,ar trebui ca partidele sa-si aleaga viitorii membrii pretendenti la tot felul de sinecuri judetene, ca tot nu conteaza pregatirea de specialitate,si la momentul oportun sa fie la dispozitie sa fie numiti in functiile vizate de partidul la putere !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here