Faptul că pisicile își pierd periodic blana nu este neobișnuit. Este o schimbare normală a blănii asociată cu ciclurile anotimpurilor. La animalele cu o blană scurtă, acest proces trece aproape neobservat. Pisicile cu blană mai abundentă (pisica persană, pisica siberiană) lasă păr pe mobilierul din casă, dar acest lucru nu ar trebui să provoace îngrijorare. Este mai grav atunci când părul apare pe mobilier și pe haine pe tot parcursul anului. Care ar putea fi cauza acestui lucru? Există vreo modalitate de a opri căderea blănii la pisici?

Din articol veți afla, printre altele, următoarele:

– Fiecare pisică năpârlește?

– De ce îi cade blana pisicii mele?

– Cum pot împiedica pisica să îi cadă blana?

CONȚINUT

– Este normală pierderea părului la pisici?

– Cauzele pierderii excesive a blănii pisicilor

– 3 moduri de a împiedica pisica să nu-și mai piardă părul

Căderea părului la pisică – este normală?

Da, este un proces fiziologic normal care ajută pisica să își mențină temperatura corpului în diferite condiții climatice. Cu alte cuvinte, blana este mai rară vara și se îngroașă considerabil iarna. Fenomenul afectează toate rasele, cu excepția Sphynx-ului și a altor de pisici asemănătoare.

Pe lângă faptul că arată bine și ține pisicii de cald, blana protejează pisica de paraziți și de umiditate, iar starea ei este un indicator măsurabil al stării generale a animalului.

Deși înlocuirea blănii pisicii continuă pe tot parcursul anului, aceasta devine mai intensă doar primăvara și toamna. Pisicile sunt ajutate la toaletare și la înlocuirea blănii de limba lor aspră. Uneori, îngrijitorul găsește smocuri de blană pe podea. Nu intrați în panică din această cauză, deoarece acestea sunt linse și apoi eliminate în timpul toaletajului pisicii.

Pierderea excesivă a părului și formarea de zone fără blană ar trebui să ne îngrijoreze.

Cauzele pierderii excesive de păr la pisici

Contrar credinței populare, pisicile sunt creaturi foarte delicate. Este nevoie de foarte puțin, într-adevăr, pentru ca o pisică să aibă o tulburare de dezvoltare sau de sănătate. Pisicile preferă pacea și liniștea, adesea singurătatea, și nu pot tolera schimbările bruște ale stilului de viață, ceea ce este valabil și pentru experimentele alimentare.

Din acest motiv, printre altele, este important să se aleagă hrana pentru pisici potrivită, care nu trebuie schimbată fără o nevoie justificată.

Alte motive pentru năpârlirea excesivă la pisici:

– Afecțiuni inflamatorii;

– Stresul și linsul excesiv;

– Paraziții pielii;

– Tulburări endocrine și metabolice;

– Boli și infecții fungice;

– Leziuni și durere;

– Efecte adverse ale medicamentelor;

– Deficiențe nutriționale.

În multe cazuri, va fi necesar să vă consultați medicul veterinar, dar merită să încercați în prealabil remedii de casă, observând cu atenție animalul de companie și modul în care reacționează organismul său.

3 moduri de a diminua căderea blănii la pisica ta

După cum am menționat deja, pisicile sunt animale foarte sensibile. Chiar și o mică schimbare în dietă sau în stilul de viață poate provoca probleme gastrointestinale și stres.

Schimbarea dietei

Așadar, ca un prim pas, merită să ne uităm mai atent la mâncarea servită aristocratului nostru. Pentru a face acest lucru, trebuie verificat conținutul tăvii pentru litieră. Scaunele excesiv de uscate sau umede sunt un semnal că se întâmplă ceva în neregulă. Acest lucru poate fi cauzat de supraalimentarea, de amestecul de hrană uscată și umedă sau de hrănirea cu hrană ieftină, a cărei calitate lasă mult de dorit.

Într-o astfel de situație, ar trebui făcută imediat o vizită la un pet shop pentru a alege o nouă hrană, verificând compoziția și valoarea nutritivă a acesteia.

Ca un memento, mâncarea trebuie introdusă în meniul pisicii dumneavoastră treptat.

Îngrijirea sistematică a pisicii

Această procedură nu va elimina doar părul căzut. De asemenea, va scăpa de paraziți și microorganisme. În multe cazuri, toaletarea va fi benefică pentru pielea pisicii dvs. prin îmbunătățirea alimentării cu sânge.

Păstrarea calmului pisicii

Stresul declanșează nevoia pisicii de a-și linge excesiv blana. Este important să stabiliți care este cauza excitabilității crescute a animalului dvs. de companie și să schimbați acest lucru dacă este posibil. Acesta poate fi un moment în care trebuie să acordați mai multă atenție încărcăturii dumneavoastră. Mângâierea sau joaca împreună va permite pisicii să se obișnuiască cu situația schimbată și să revină la stabilitate.

Pierderile excesive de păr ale pisicii pot fi prevenite

Pisicile sunt independente, pisicile se simt bine în compania celorlalți, pisica își va purta singură de grijă… toate acestea sunt adevărate, dar pisica de acasă este dependentă de cei care o îngrijesc. De asemenea, este atașată de ei în felul ei. Din moment ce a ajuns deja în casa dumneavoastră, aveți grijă de ea oferindu-i o hrană bună, tratamente, igienă și atenție. Nu vă așteptați la prea multe în schimb. Avantajul unei pisici este că este acolo. Și asta este suficient pentru noi, oamenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.