Curtea de Apel Cluj șterge pe jos cu secretarul municipiului Bistrița, Floare Gaftone, în dosarul în care aceasta a fost dată în judecată de dezvoltatorul imobiliar Happy Home Real Estate SRL, din cauză că nu i-a eliberat acestuia autorizațiile pentru construirea a trei blocuri în cartierul Subcetate, deși avea întocmit și Plan Urbanistic Zonal, precum și certificatele de urbanism necesare.

Ca să nu semneze autorizațiile, secretarul municipiului, Floare Gaftone, a invocat tot felul de motive pe lângă lege. Firma bistrițeană a recurs la instanță și, cu toate că Tribunalul Bistrița-Năsăud i-a respins acțiunea, a câștigat în final la Curtea de Apel Cluj.

Procesul s-a învârtit mai ales în jurul avizului Aquabis, pe care Floare Gaftone l-a cerut firmei pentru a nu-i elibera autorizațiile de construire necesare.

” (…) refuzul de emitere a autorizațiilor de construire din această perspectivă încalcă dispozițiile legale incidente în materie„, precizează instanța clujeană în motivare.

Totodată, instanța mai arată că „executarea lucrărilor de extindere pentru alimentări cu apă, inclusiv a branşamentelor de apă, se va face după obţinerea autorizaţiei de construire eliberate de autoritatea administraţiei publice locale, autorizaţie care va avea la bază avizul definitiv al operatorului, urmând ca darea în funcţiune a branşamentului de apă să se facă după recepţie, în etapa recepţiei efectuându-se probele de presiune şi de etanşeitate; finalmente punerea în funcţiune este permisă după încheierea contractului de furnizare/utilizare între operator şi utilizator în termenul prevăzut în contract”.

Cum motivat Curtea de Apel Cluj această hotărâre în care dă dreptate dezvoltatorului imobiliar bistrițean, veți citi pe larg în ediția print și online a Gazetei de Bistrița de săptămâna viitoare.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.