Brazilia a început luni producţia pe scară largă a vaccinului AstraZeneca la principalul centru de cercetare Fiocruz din Rio de Janeiro, potrivit presei locale, citată marţi de DPA.

Vaccinul produs cu medicamente importate din China a trecut de testele necesare şi 3,8 milioane de doze se aşteaptă să fie predate Ministerului Sănătăţii din Brasilia până la sfârşitul lunii martie.

Sosirea recentă a unui transport de materii prime pentru a fabrica 12,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca a adus noi speranţe legate de vaccinare pe fondul răspândirii rapide a coronavirusului în Brazilia.

Cu Fiocruz, Brazilia are o fabrică de vaccinuri considerată cea mai mare din America Latină.

Până la jumătatea anului, Fiocruz îşi propune să producă un număr de 110 milioane de doze de vaccin AstraZeneca împotriva coronavirusului folosind produse farmaceutice importate.

În a doua jumătate a anului, datorită transferurilor de tehnologie, vor putea fi produse încă 110 milioane de doze complet independent.

Ţara sud-americană a început vaccinările în ianuarie.

Până în prezent, s-a dovedit că peste 11 milioane de persoane sunt infectate cu coronavirus în Brazilia.

Peste 266.000 de pacienţi au murit din cauza virusului. Cifre superioare au fost înregistrate doar în Statele Unite şi India, potrivit Agerpres.

Citește și: Agenția Europeană a Medicamentului a început evaluarea vaccinului rusesc Sputnik V

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.