Ioan Nelu Botiş şi-a prezentat astăzi oferta electorală. Este vorba de strategia de dezvoltare a zonei metropolitane Bistriţa-Livezile-Valea Bârgăului. De asemenea, acesta a mai prezentat şi un pachet legislativ pe care vrea să îl sisţină în cazul în care va ajunge deputat.

Scopul strategiei prezentate de Ioan Nelu Botiş, care are ca motto “Sunt bistriţean – sunt cetăţean european”, este crearea unui pol urban de creştere şi formarea unei asociaţii intercomunitare de dezvoltare pe axa BISTRIŢA-LIVEZILE – VALEA BÂRGĂULUI – TIHUŢA – COLIBIŢA.

Strategia are ca obiective generale creşterea calităţii vieţii în municipiul BISTRIŢA şi atingerea unui standard de viaţă european (60% din standardul mediu de viaţă al UE), crearea de noi locuri de muncă, mai multe şi mai bine plătite, creşterea calităţii serviciilor publice si administrative, crearea de condiţii optime şi a unui mediu favorabil dezvoltării afacerilor în zona metropolitană.

De asemenea, Botiş va susţine o serie de iniţiative legislative, în cazul în care va ajunge deputat – legea privind primul contract de muncă, în sensul susţinerii unui an de practică de către absolvenţi şi considerarea acestuia vechime în muncă, legea formării profesionale – la care este şi autor, legea salarizării minime şi legea învăţământului.

Tot astăzi, locul lui Ioan Nelu Botiş, care s-a autosuspendat din funcţia de director executive al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa Năsăud pe data de 22 septembrie, a fost luat de Cristian Ilie Petri, fostul şef al Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Năsăud, acesta urmând să aibă, până la revenirea titularului, un salariu de bază lunar de 1.820 lei, la care se adaugă indemnizaţia de conducere de 50%, sporul de vechime şi sporul pentru salariul de merit. Ordinul de numire a lui Cristian Ilie Petri, ca director interimar al AJOFM BN, a fost transims de Agenţia Naţională a Forţei de Muncă la finele săptămânii trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.