Săptămâna trecută, o mamă din judeţul Caraş-Severin ne-a cerut ajutorul, în ciuda faptului că locuieşte la câteva sute de kilometri de Bistriţa.
Dorina Cioarcă are un băiat de doar 18 ani, Dorin, bolnav de leucemie. Pentru el este dispusă să facă orice, să apeleze la oricine, de oriunde, doar pentru a-l salva şi a-i da o şansă să trăiască.

Familia Cioarcă locuieşte în localitatea Valea Timişului, judeţul Caraş-Severin. Pe 7 iulie 2008, diagnosticul dat de medici a schimbat total viaţa lui Dorin dar şi a familiei sale – leucemie limfoblastică acută de tip T cortico responsivă.
De aproape doi ani, băiatul luptă pentru viaţa sa, ceas de ceas, clipă de clipă. De doi ani de zile stă prin spitale, deşi ar vrea să fie alături de fratele său, de familie, de colegii de şcoală. Tot de doi ani, mama lui, Dorina, trece prin clipe de groază, în fiecare noapte sau atunci când pleacă de lângă copil, chiar şi doar pentru câteva zeci de minute. „Vă rog să mă credeţi că, de fiecare dată când merg în piaţă să-i aduc de mâncare, mă gândesc oare cum o să-l găsesc când mă întorc. Noaptea, mă trezesc de pe scaunul pe care dorm, ca să văd dacă mai răsuflă sau nu, iar el mă simte şi îmi zice: «Ce faci? Dormi, că nu îmi este rău!»”, ne-a mărturisit Dorina, mama băiatului.
Timp de doi ani, Dorin a făcut citostatice şi radioterapii, la care a răspuns foarte bine. Medicii i-au dat şanse de reuşită de 90%, însă, anul trecut, pe 28 august, Dorin a fost operat şi de apendicită, ceea ce a dus la agravarea stării de sănătate. „După această intervenţie a făcut din nou citostatice, pentru că a făcut o recădere din cauza apendicitei în lichidul cefalo – rahidian. Am avut nevoie de un medicament, Ervinase, care costă 2.200 de euro. Am găsit pe cineva care să ni-l aducă, dar numai o cutie de cinci fiole”, îşi continuă povestea tristă mama băiatului. La acest medicanment, Ervinase, organismul lui Dorin răspunde foarte bine, însă din cauza stării materiale precare, familia nu-şi permite să-l mai procure. Toţi cei patru membri ai familiei Cioarcă au un venit lunar de doar 900 de lei. Mama băiatului primeşte pentru acesta 600 de lei, la care se mai adaugă 300 de lei ai tatălui.
De la Spitalul Louis Ţurcan din Timişoara, acolo unde este internat Dorin au primit tot sprijinul, totuşi, medicamentele şi analizele costă foarte mult. „Acasă, în fiecare zi trebuie să plătim analizele, 42 lei, pastile citostatice Purinetol, 40 lei, Metrotexat, 53 lei. În spital am primit tot sprijinul. Nu am cuvinte să le mulţumesc pentru tot ce au făcut pentru băiatul meu”, mai scrie Dorina Cioarcă.
Băiatul are nevoie, în continuare de tratament. Familia lui însă nu a mai găsit soluţii pentru a face rost de bani şi de aceea a cerut ajutorul tuturor.
Aşadar, cei care vor să întindă o mână de ajutor lui Dorin au la dispoziţie două conturi deschise la Raiffeisen Bank, Sucursala Timişoara, în care pot depune bani:
Număr cont în lei: RO26RZBR0000060007236222
Număr cont în euro: RO67RZBR0000060011647141

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.