Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a anunțat că a fost reluată colaborarea dintre Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN–HH) și EuroGammaS (EGS), după toate neînțelegerile din ultimii ani.

„Am bucuria să vă aduc o veste extraordinară pentru comunitatea științifică mondială! Începând de ieri, colaborarea dintre Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN–HH) și EuroGammaS (EGS) a fost reluată, după ce am reușit să încheiem toate neînțelegerile din ultimii ani. Este una dintre cele mai importante realizări, în domeniul cercetării, de la preluarea mandatului meu de ministru!”, a scris Bogdan Ivan.

Ministrul a mai precizat că IFIN-HH și consorțiul EGS vor continua, așadar, să dezvolte infrastructura de cercetare în cadrul Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), proiect de o importanță majoră pentru domeniul medical din întreaga lume.

„Vreau să mulțumesc în primul rând domnului secretar de stat Tudor Prisecaru, specialiștilor de la IFIN-HH Măgurele și colegilor mei din Minister și Guvern”, a conchis ministrul Digitalizării.

Citește și: FOTO/VIDEO: Ce au găsit procurorii DIICOT în urma perchezițiilor efectuate la traficanții de arme și droguri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.