Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a fost alături de Salvați Copiii România, cu ocazia Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet, unde i-a felicitat pentru lansarea ghidului practic pentru părinții care vor să-i ajute pe copii și pe adolescenți să navigheze în siguranță pe Internet.

„Ghidul lansat azi nu caută vinovaţi, caută soluţii – îl puteți descărca de aici: https://oradenet.ro/”, a precizat Bogdan Ivan.

Totodată, ministrul Digitalizării a mai punctat faptul că internetul este o șansă uriașă pentru un viitor mai bun, dar tehnologia poate fi folosită, ca orice instrument, pentru a face bine, dar și pentru a face rău.


„Aproape jumătate dintre adolescenţii de 16-17 ani petrec cel puţin 4 ore pe zi pe internet. Hărţuirea emoţională, șantajul, bullyingul – toate sunt amenințări în lumea online. Avem nevoie de mecanisme prin care conţinutul inadecvat și care distorsionează realitatea să fie eliminat într-un termen foarte scurt, inclusiv prin prevenție, prin implementarea unor filtre la momentul încărcării de materiale improprii. Acestea sunt lucruri noi pentru industria IT, pentru cetăţeni, dar și pentru instituțiile care reglementează. Avem așadar nevoie de un parteneriat solid cu societatea civilă, cu profesorii, cu elevii și cu părinţii”, a conchis Bogdan Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.