Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că 2,2 miliarde de euro vin către România prin Programul pentru Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF), fonduri substanțiale dedicate cercetării românești, dar și tranziției digitale a statului român.

Ministrul a discutat, ieri, 28 noiembrie, la București, cu Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, despre viitoarele finanțări pentru România.

„România viitorului se construiește prin digitalizare, prin prioritizarea investițiilor pentru creșterea calității serviciilor publice: servicii noi, inovative, sigure și rapide care să dea oamenilor simplitate și confort în relația cu statul. Digitalizarea e soluția pentru viitor. Ne dorim, ca și partenerii noștri europeni, să depășim fragmentarea soluțiilor IT din instituții, lucrăm acum la cadrul legislativ și la interoperabilitatea bazelor de date. Statul va fi la un click distanță. Finanțările nu vin doar pentru administrație, aceste fonduri vizează și mediul privat: digitalizarea IMM-urilor. Doar împreună, statul și privatul vor construi ecosistemul digital al României”, a precizat Bogdan Ivan.

Bogdan Ivan a avut o discuție și cu primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc

Totodată, ministrul Digitalizării a mai amintit că Europa vede în țara noastră un partener de încredere, având un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020, fiind pe locul 4 în Uniunea Europeană.

„Aceste proiecte nu sunt doar în dreptul MCID, astăzi la dezbatera dedicată Politicii de coeziune a viitorului, la Palatul Parlamentului au fost prezenți europarlamentarul Rovana Plumb, Adrian Câciu, ministrul investițiilor și proiectelor europene și Emil Boc, președintele Asociației Muncipiilor din România. La toate nivelele administrației, lucrăm pentru tranziția digitală, pentru bunăstare și investiții. Împreună suntem mai puternici”, a conchis Bogdan Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.