Deputatul PSD din Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan, a anunțat că cei care pot să muncească, dar refuză acest lucru, nu vor mai primi bani de la stat sub formă de ajutor social.

„Persoanele care sunt apte să muncească, dar refuză acest lucru, nu vor beneficia de ajutorul social, înlocuit cu venitul minim de incluziune! Numai persoanele care cu adevărat nu pot munci vor fi ajutate și sprijinite în continuare”, a scris deputatul social-democrat pe o rețea de socializare.

Bogdan Ivan a precizat că s-a votat un proiect de lege cu care a venit în fața Parlamentului încă din campania din 2020.

„Cu sprijinul echipei #PSD, doar cei care au nevoie cu adevărat de ajutor, vor avea un venit minim de incluziune majorat, iar cei care refuza un loc de muncă de la AJOFM sau intenționat nu se califică la locul de muncă, nu vor mai primi niciun leu de la stat!
PSD vizează și majorarea nivelurilor de venituri: ajutor de incluziune – de la 260 lei/adult echivalent la 275 lei/adult echivalent, ajutor pentru vârstnici – de la 300 lei/adult echivalent la 400 lei/adult echivalent, actuala alocație pentru familii cu copii – de la 600 lei/adult echivalent la 700 lei/adult echivalent și pentru venitul total al familiei – de la 400 lei la 500 de lei”, a conchis Bogdan Ivan.

Citește și: O jurnalistă a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru o postare pe Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.