Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, anunță că licitația pentru componenta de cloud dedicat din cloudul guvernamental a fost publicată în SEAP și în Jurnalul Uniunii Europene.

„Cloudul dedicat este rezultatul renegocierii PNRR cu Comisia Europeană, pe care am obținut-o la finalul anului trecut. Cloudul dedicat va funcționa ca temelie a arhitecturii tehnice pentru infrastructura informatică a statului român.

Cloudul dedicat va conține cele mai eficiente și inovative tehnologii disponibile în lume, iar valoarea lui este de aproape 80 milioane euro.

În ansamblu, cloudul guvernamental este o infrastructură IT de mileniul III, cu cele mai avansate sisteme de securitate cibernetică, care va găzdui platformele și aplicațiile informatice ale administrației centrale.

Doar prin investiții în tehnologii de ultimă generație putem digitaliza administrația și conecta instituțiile între ele. Beneficiarii acestor transformări sistemice sunt cetățenii – astfel, România va recupera în doar 4 ani decalajele față de Occidentul european în ce privește calitatea serviciilor publice digitale”, a scris Bogdan Ivan pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.