Guvernarea PSD a generat în anul 2023 peste 55.000 de locuri de muncă pentru tineri, prin programe de sprijin guvernamental, spune ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

„Partidul Social Democrat a implementat măsuri concrete pentru ca tinerii noștri să rămână în țară, să lucreze aici, alături de familie și prieteni.

România a înregistrat cifre record în ce privește locurile de muncă pentru tineret, ca urmare a măsurilor active de ocupare derulate de Ministerul Muncii, condus de PSD.

Mediul privat primește sprijin semnificativ pentru a crea job-uri pentru tineri: Guvernul asigură le banii pentru plata salariilor tinerilor pe care-i angajează, timp de un an de zile:

o 2250 de lei/lună pentru tinerii absolvenți de învățământ sau cei cu vârsta de până la 30 de ani;

o 2.250 lei/lună pe durata contractului de stagiu de 6 luni pentru absolvenții de învățământ superior;

o 2392 lei/lună, pentru minim un an și maximum trei ani pentru tinerii cu risc de marginalizare socială.

Suplimentar, tinerii care se angajează sunt sprijiniți cu:

o Prima de activare – 1.000 lei pentru angajare, minim 3 luni, pentru șomerii neindemnizați care își găsesc un loc de muncă;

o Prima de inserție – 1.794 de lei pentru absolvenții din evidențele ANOFM care își găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. Se acordă jumătate din primă la angajare, jumătate după 12 luni”, precizează ministrul Bogdan Ivan.

1 COMENTARIU

  1. Va multumim, PSD, pentru initiativele care au dus la crearea unui numar record de locuri de munca pentru tineri in anul 2023! Suntem mandri sa vedem ca politicienii nostri se preocupa de binele si viitorul tarii noastre, prin masuri de sprijin si incurajare a tinerilor sa ramana si sa lucreze in Romania. Este incurajator sa vedem ca exista oportunitati reale pentru tinerii nostri si ca se investeste in potentialul lor. In continuare speram sa luam masuri si sa dezvoltam programe care sa sustina tinerii in gasirea si mentinerea unui loc de munca, pentru a construi impreuna o Romanie puternica si prospera. Bravo, PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.