Bogdan Ivan Gruia, candidatul de pe a doua poziţie la Camera Deputaţilor din partea Partidului Social Democrat, susţine că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, împreună cu ceilalţi decidenţi ai Guvernului nu găsesc soluţii pentru a debloca IMM-urile, astfel zilnic se închid sute de afaceri de familie şi şomajul este în creştere.

„Deficitul României a ajuns la 9,1 la sută din PIB. Este vorba de 96 miliarde de lei. Ministrul de finanţe este încrezător că ne vom reveni, Ludovic Orban spune că stăm pe cai mari şi înotăm către prosperitate, iar preşedintele Iohannis spune că situaţia nu este atât de gravă!?! Sloganul dezvoltăm România rămâne un simplu slogan de campanie agăţat sfidător de dramele IMM-urilor.

Zilnic se închid sute de afaceri de familie, şomajul creşte, destinele oamenilor capătă accente dramatice. În timp ce premierul se laudă cu creşterea puterii de cumpărare, specialiştii au dat publicităţii salariul net al unei persoane pentru asigurarea unui trai decent: 2.818 lei!

Marii economişti liberali ar trebui să explice cum pot supravieţui românii în lipsa unui loc de muncă, cu salarii tăiate, cu pensii care nu au fost mărite cu 40 la sută etc”, a transmis acesta pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta propune următoarele soluţii pentru a rezolva problema:

  • Scutiri de taxe şi impozite pentru angajatori pe perioada pandemiei.
  • Credite nerambursabile pentru firmele ce îşi menţin activitatea.
  • Plata unei părţi din salariile angajaţilor.

(Articol electoral comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – PSD Org. Jud. Bistriţa-Năsăud | Realizat de Gazeta de Media SRL | Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 11200020)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here