Sursa foto: Facebook

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat pe pagina sa de Facebook că s-a semnat finanţarea pentru 20 de proiecte în care cercetătorii români vor lucra alături de colegii lor belgieni în domenii de cercetare de vârf, precum biotehnologie, inginerie mecanică, aeronautică, materiale durabile şi digitalizare.

Anul trecut, ministrul s-a întâlnit cu omologul său, Mathieu Michel, și au pus la punct mecanisme concrete de cooperare în dezvoltarea tehnologiilor de ultima generaţie.

„Cu finanțări de 1 milion de lei, aducem excelența românească în cercetare în inima Europei! În toamna lui 2023, la întâlnirea cu omologul meu belgian Mathieu Michel, am pus la punct mecanisme concrete de cooperare în dezvoltarea tehnologiilor de ultima generaţie. Am semnat finanţarea pentru 20 de proiecte în care cercetătorii români vor lucra alături de colegii lor belgieni în domenii de cercetare de vârf, precum biotehnologie, inginerie mecanică, aeronautică, materiale durabile şi digitalizare. Această colaborare este o piatră de temelie a proiectelor viitoare. Împreună cu parteneri privaţi, vor fi dezvoltate produse inovative, care vor genera bunăstare pentru cetățenii ambelor state”, a scris Bogdan Ivan pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.