Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a anunţat că marţi, de la ora 11.00, va avea loc la sediul instituţiei, o dezbatere publică privind aprobarea Normelor de referinţă pentru realizarea interoperabilităţii în domeniul tehnologiei informaţiei şi al comunicaţiilor (NRRI).

„Interoperabilitatea înseamnă şi o bună comunicare între instituţiile statului. De exemplu, dacă trebuie să îmi reînnoiesc permisul de conducere este suficient să dau doar câteva click-uri ca toate procesele să se întâmple automat. Pentru asta avem nevoie de un standard prin care instituţiile vor putea face schimbul de date.

Pe 22.08.2023, la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, începând cu ora 11:00 punem în dezbatere publică Normele de Interoperabilitate prin care putem face asta”, a scris Bogdan Ivan, pe Facebook.

Potrivit anunţului afişat pe site-ul ministerului condus de Ivan, „scopul elaborării Normelor de Referinţă pentru Realizarea Interoperabilităţii în domeniul tehnologiei informaţiei şi al comunicaţiilor, denumite  în continuare NRRI, este acela de a orienta autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale, dar şi persoanele juridice de drept privat, pentru a simplifica efortul acestora în scopul asigurării interoperabilităţii sistemelor de comunicaţii şi a sistemelor informatice din ecosistemul de aplicaţii al administraţiei publice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.