Inovare și tehnologii avansate la Cluj-Napoca: Astăzi am pus piatra de temelie a primului Centru de cercetare în inteligență artificială, construit de la zero, din România, anunță Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Prin angajamentul său pentru excelență academică și inovație, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca își consolidează poziția de lider în cercetarea tehnologiilor avansate. Centrul de Inteligență Artificială va oferi studenților și cercetătorilor resurse de ultimă generație și șansa de a lucra la proiecte cu impact global. Colaborările de prestigiu, cum este cea cu Lockheed Martin, companie de top în domeniile aerospațial, tehnologic și militar, va fi un mare avantaj pentru noi.

Inteligența artificială reprezintă viitorul tehnologiei și va revoluționa modul în care trăim și muncim. De la automatizarea proceselor de afaceri până la îmbunătățirea serviciilor publice și crearea de soluții personalizate pentru cetățeni și companii, posibilitățile sunt nelimitate. Centrul de Inteligență Artificială de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca va fi un catalizator pentru aceste schimbări, pregătind generațiile viitoare de inovatori și lideri în tehnologie.

Cluj-Napoca găzduiește peste 1.200 de companii IT, oferind locuri de muncă pentru zeci de mii de specialiști. Ecosistemul tehnologic vibrant și colaborarea strânsă dintre sectorul privat și cel academic transformă Clujul într-un adevărat hub de inovație, iar evenimentul de astăzi este o dovadă a acestui lucru”, a transmis ministrul Bogdan Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.