Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că s-a făcut încă un pas pentru transformarea României într-un hub de tehnologii emergente

„În ședința Guvernului României de astăzi, am instrodus noi domenii strategice în Planul Național Cercetare Dezvoltare și Inovare: securitatea cibernetică, tehnologiile cuantice, inteligența artificială și sistemele autonome. România se alătură astfel celor mai dezvoltate state, în care guvernul finanțează cercetarea în cele mai noi tehnologii: AI, Quantum computing, securitate cibernetică și medicină personalizată”, a scris Bogdan Ivan.

Totodată, ministrul Digitalizării a mai precizat că prin programele aprobate de Guvern se consolidează fundamentul inovării de succes.
„Transferul tehnologic al rezultatelor cercetării în economie și societate. De asemenea, încurajăm parteneriatele între institute de cercetare, universitați şi mediul privat românesc, dar și parteneriatele internaţionale prin care entităţile de cercetare româneşti pot accesa fonduri”, a conchis Bogdan Ivan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.