Județul Bihor a realizat un pas semnificativ către dezvoltarea sa digitală, prin semnarea unei investiții în valoare de 20.737.136 lei. Această inițiativă are ca obiective multiple, menite să transforme structurile culturale în centre moderne de dezvoltare și să sporească competențele digitale ale comunității locale.

Printre obiectivele investiției se numără transformarea Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” într-un autentic Hub de dezvoltare digitală, unde locuitorii vor avea acces la resurse moderne și programe educative axate pe tehnologie. De asemenea, se are în vedere renovarea și dotarea cu calculatoare a bibliotecilor din comunele Sântandrei, Oșorhei și Sânmartin, pentru a asigura accesul facil la informație și tehnologie în zonele rurale.

Investiția va sprijini și modernizarea a nu mai puțin de 26 de biblioteci din întregul județ, prin achiziționarea de echipamente informatice moderne. Această măsură are scopul de a conecta comunitățile locale la era digitală și de a le oferi resurse pentru dezvoltare și învățare.

Pe lângă aceste inițiative, investiția va contribui și la dezvoltarea competențelor digitale ale a 2503 cetățeni din județul Bihor. Prin programe educaționale și traininguri specializate, locuitorii vor avea oportunitatea de a învăța și a-și dezvolta abilitățile digitale, pregătindu-se pentru cerințele moderne ale pieței muncii și pentru a profita la maximum de beneficiile tehnologiei.

Bogdan Ivan a subliniat importanța investiției pentru dezvoltarea județului Bihor.

„Îl felicit pe Dl. Președinte Ilie Bolojan pentru dorința de a moderniza județul Bihor și primarilor implicați pentru profesionalismul de care dau dovadă”, a scris ministrul Digitalizării pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.