BNS: Circa 1,2 milioane de angajați au salariile diminuate după revoluția fiscală a Guvernului! Mai urmează încă circa 600.000

22

Circa 1,2 milioane de salariaţi au salariile diminuate şi alţi peste 600.000 sunt expuşi riscului de diminuare, pe fondul revoluţiei fiscale decise de Guvern, anunţă într-un comunicat Blocul Naţional Sindical (BNS). 

 

Potrivit statisticii BNS, bazată pe date de la Inspecția Muncii 1.135.418 salariați au înregistrat, în martie 2018 față de noiembrie 2017, reduceri ale veniturilor salariale nete, din care: 169.440 de salariați au suportat integral transferul sarcinii contributiilor. 965.978 de salariați au suportat parțial transferul sarcinii contribuțiilor. 608.781 de salariați au primit compensarea transferului sub formă de bonusuri. Contractele lor de muncă au rămas însă neschimbate în ceea ce privește salariul de bază brut. Ca urmare, angajatorul poate decide oricând unilateral diminuarea sau stoparea acestor forme de remunerare.

Aproximativ 50% din angajatorii din mediul economic din România au optat modificări ale contractelor individuale de muncă în vederea compensării transferului sarcinii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, 24% din angajaţii activi nu au optat nicio modificare a contractelor individuale de muncă, nici măcar pentru un singur contract. Salariaţii din mediul economic au fost cei mai afectaţi de această măsură, mecanismele adoptate de Guvern în cazul lor dovedindu-se complet ineficiente, potrivit BNS.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here