Bistriţenii de la Construct Perom au contestat o licitaţie pentru îmbunătăţirea infrastructurii turistice în comuna Beliş. Au pierdut la CNSC. Dar cu această ocazie au încurcat apele. Nu sunt la prima tentativă cei de la Construct Perom.
Cum au încurcat apele la Beliş
”În conformitate cu prevederile art. 266 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul adoptă următoarea DECIZIE Nr. 2498/270C9/2936 Data: 02.09.2014. Prin contestaţia nr. 1023C/06.08.2014, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu nr. 24606/06.08.2014, depusă de SC Construct Perom SRL, cu sediul în Bistriţa, str. Zefirului nr. 12, judeţul Bistriţa-Năsăud, având CUI 68317257, privind procedura de cerere de oferte, organizată de Comuna Beliş (Consiliul Local Beliş), cu sediul în localitatea Beliş, sat Bălceşti nr. 64, judeţul Cluj, în calitate de autoritate contractantă, pentru atribuirea contractului de achiziţie publică, având ca obiect executarea lucrărilor îmbunătăţire infrastructură turistică în comuna Beliş, judeţul Cluj, contestatoarea a solicitat constatarea caracterului inacceptabil şi neconform al ofertei depuse de ofertantul desemnat câştigător, SC Viarom Construct SA, precum şi anularea raportului procedurii şi a actelor subsecvente, şi, pe cale de consecinţă, obligarea autorităţii contractante la continuarea procedurii.
Prin cererea de intervenţie nr. 1929/19.08.2014, înregistrată la Consiliu cu nr. 25399/19.08.2014, SC Viarom Construct SA, cu sediul în Bucureşti, str. Intrarea Glucozei nr. 37-39, Tronson 1, Parter, sector 2, având CUI 13743074, a solicitat, în principiu, încuviinţarea cererii sale, iar în subsidiar respingerea contestaţiei ca nefondată, precum şi accesul la dosarul cauzei. În baza legii şi a documentelor depuse de părţi, CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR DECIDE:
În temeiul art. 278 alin. (5) şi (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare, pentru considerentele evocate în motivare, respinge ca nefondată contestaţia formulată de SC Construct Perom SRL, în contradictoriu cu Comuna Beliş (Consiliul Local Beliş), şi dispune continuarea procedurii. În conformitate cu art. 64 Noul Cod procedură civilă, încuviinţează în principiu cererea de intervenţie formulată de SC Viarom Construct SA şi o admite. Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi în conformitate cu prevederile art. 280 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.”
La Mărişelul au câştigat Construct Perom
Primarul comunei Mărişelu, Toma Someşan (PDL), derulează licitaţii suspecte pentru drumurile de interes local. Una dintre procedurile derulate de instituţia locală a fost anulată de către CNSC. Proiectul de modernizare a drumurilor de interes local din comuna Mărişel a fost anulat de către CNSC. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2 milioane de lei.
Licitaţia pentru modernizarea drumurilor din comuna Mărişelu din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost anunţată în august 2013. De atunci licitaţia nu a fost încă demarată lucrarea, în special pentru că procedura nu a fost întocmită cum trebuie. Din acest motiv cei de la CNSC au anulat licitaţia. Culmea este că licitaţia a fost adjudecată fără temei de către Indemanarea Prodcom, o firmă apropiată mediului democrat-liberal, aceeaşi culoare politică ca şi primarul. Firma este deţinută de Simionca Alexandru.
“Pe rolul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a fost înregistrată cu nr. 4586/14.02.2014, contestaţia nr. 178C/14.02.2014, formulată de S.C. CONSTRUCT PEROM S.R.L., cu sediul în Bistriţa, str. Zefirului nr. 12, jud. Bistriţa-Năsăud, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului cu nr. J06/1134/1994, având CIF RO 6837257, reprezentată legal prin administrator Petruţ Claudiu, împotriva comunicării rezultatului procedurii nr.609/10.02.2014, emisă de către COMUNA MĂRIŞELU (PRIMĂRIA COMUNEI MĂRIŞELU), cu sediul în Mărişelu, str. Principală nr. 150, jud. Bistriţa-Năsăud, cod poştal 427150, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire, prin cerere de oferte, a contractului de achiziţie publică având ca obiect „Modernizare drumuri de interes local în comuna Mărişelu, judeţul Bistriţa-Năsăud”, cod CPV 45233140-2 – Lucrări de drumuri (Rev.2), solicitând anularea raportului procedurii şi a actelor subsecvente şi, pe cale de consecinţă obligarea autorităţii contractante de a continua procedura în condiţiile statuate în decizia C.N.S.C. nr. 221/C2/5301 din 23.01.2014. Procedura de soluţionare în faţa Consiliului s-a desfăşurat în scris.
În baza legii şi a documentelor depuse de părţi, CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR DECIDE: Admite contestaţia formulată de S.C. CONSTRUCT PEROM S.R.L., cu sediul în Bistriţa, str. Zefirului nr. 12, jud. Bistriţa-Năsăud, în contradictoriu cu COMUNA MĂRIŞELU (PRIMĂRIA COMUNEI MĂRIŞELU), cu sediul în Mărişelu, str. Principală nr. 150, jud. Bistriţa-Năsăud, cod poştal 427150 şi anulează raportul procedurii nr. 607/10.02.2014 şi actele subsecvente acestuia. Obligă COMUNA MĂRIŞELU (PRIMĂRIA COMUNEI MĂRIŞELU) ca, în termen de 10 zile de la data primirii prezentei decizii, în baza art. 78 din HG nr. 925/2006, cu modificările şi completările ulterioare, să reia procedura de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor, prin solicitarea de clarificări ofertantului S.C. ÎNDEMÂNAREA PRODCOM S.R.L., pentru considerentele din motivare.
Obligatorie. Împotriva prezentei decizii, se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare”.
Cum se împarte investiţia
Investiţia pentru construcţia drumurilor din comuna Mărişelu este împărţită în mai multe direcţii. „Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie: “Modernizare drumuri de interes local in comuna Mariselu, judeţul Bistriţa Năsăud” Valoarea estimata a contractului de lucrări (numai în cifre): 2.080.229 lei fara TVA: Care se constituie din urmatoarele componente: 1. Cap. 4 – Cheltuieli pentru investitia de baza: 1.941.850 lei fara TVA, 2. Cap. 5 (5.1)- Organizare de santier: 38.837 lei (fara TVA) 3. Cap. 5 (5.3) Cheltuilei diverse si neprevazute; 99.542 lei fara TVA (5.02% din valoarea estimata a contractului fara diverse si neprevazut) . Suma de care dispune autoritatea contractanta conform devizului general al proiectului pentru capitolul de diverse si neprevazute este de 99.542 lei fara TVA (5.02 % din valoarea estimata a contractului fara diverse si neprevazute) fara TVA, suma ce va fi decontata, în conditiile legii, pe parcursul derularii contractului, daca aceste cheltuieli apar si nu sunt aferente unor modificari substantiale ale acestuia”, este denumirea integrală a licitaţiei.
Primarul comunei Mărişelu, Toma Someşan (PDL), derulează licitaţii suspecte pentru drumurile de interes local. Una dintre procedurile derulate de instituţia locală a fost anulată de către CNSC. Proiectul de modernizare a drumurilor de interes local din comuna Mărişel a fost anulat de către CNSC. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2 milioane de lei.
Licitaţia pentru modernizarea drumurilor din comuna Mărişelu din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost anunţată în august 2013. De atunci nu a fost încă demarată lucrarea, în special pentru că procedura nu a fost întocmită cum trebuie. Din acest motiv cei de la CNSC au anulat licitaţia. Culmea este că licitaţia a fost adjudecată fără temei de către Indemanarea Prodcom, o firmă apropiată mediului democrat-liberal, aceeaşi culoare politică ca şi primarul. Firma este deţinută de Simionca Alexandru.