În Bistrița vor apărea 14 parcometre! Bucata, circa 6.000 de euro. Furnizorul, o firmă ciudată din București, cu un singur angajat

356

De curând Primăria Bistrița a atribuit un contract pentru achiziția a 14 parcometre care vor fi amplasate pe raza municipiului, pentru care de la buget sunt cheltuiți circa 90.000 de euro. Adică aproape 6.000 de euro bucata!

La licitație au participat doar două firme, care pare-se merg în tandem acolo unde administrațiile publice organizează astfel de licitații pentru achiziționarea de parcometre.

 

În 2017, municipalitatea a hotărât să taxeze din nou parcarea în centrul istoric și alte zone aglomerate ale orașului. Plata se făcea via SMS sau prin achiziționarea de tichete de la câteva magazine din apropierea parcărilor. O altă modalitate, total neviabilă era plata cu ajutorul puținelor parcometre care mai funcționau în Bistrița.

Numărul locurilor de parcare taxate a crescut vertiginos de anul trecut. Astfel, în total discutăm despre 1.220 de locuri de parcare cu taxă, fiind cuprinse mare parte din zonele aglomerate din oraș, unde nu găsești un loc liber nici cu slujbe.

Primăria a pregătit pentru achiziție 100.000 de euro

Pentru acest an, municipalitatea s-a pregătit să achiziționeze parcometre pentru a fi montate în cele mai aglomerate zone din Bistrița, unde este prevăzută parcarea cu taxă. În acest sens, în bugetul Direcției de Patrimoniu au fost prevăzuți circa 100.000 de euro pentru această investiție.

Pe parcurs, planul s-a mai schimbat pe ici pe acolo. Astfel, licitația a fost lansată abia la începutul lunii august, iar conform anunțului, municipalitatea a dorit să achiziționeze 14 bucăți de astfel de aparate, pentru acoperirea zonelor de parcare cu plată unde nu există societăţi care deţin spaţii comerciale sau unde sunt puţine societăţi comerciale cu care sunt încheiate convenţii pentru comercializarea tichetelor de parcare.

Andreea Moldovan


Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here