BioNTech, Laboratorul care a Dezvoltat un Vaccin împotriva COVID-19, Vizează un Medicament Anticancer Revoluționar

Laboratorul german BioNTech, cunoscut pentru dezvoltarea unuia dintre cele mai inovatoare vaccinuri împotriva COVID-19, și-a anunțat intenția de a lansa primul său medicament împotriva cancerului în 2026, beneficiind în mare măsură de tehnologia ARN mesager (ARNm). Acestă veste a fost transmisă miercuri, conform informațiilor furnizate de AFP și preluate de agenția de presă Agerpres. Compania a confirmat aceste planuri într-un comunicat emis odată cu publicarea rezultatelor sale anuale.

BioNTech se află în prezent în proces de dezvoltare a mai multor terapii împotriva diferitelor tipuri de cancer, inclusiv melanom, cancer de prostată, cancer de cap și gât, cancer ovarian, cancer pulmonar și cancer colorectal. Aceste terapii, împreună cu imunoterapiile și vaccinurile, sunt în diverse stadii ale studiilor clinice. Compania urmărește obținerea autorizărilor pentru zece dintre aceste tratamente până în 2030, conform declarațiilor din comunicatul emis.

Fondată în 2008 de doi cercetători în oncologie, BioNTech a decis să reinvestească profiturile obținute din vânzarea masivă a vaccinului său împotriva COVID-19, dezvoltat în colaborare cu Pfizer, în cercetarea oncologică. Tehnologia ARN mesager, utilizată și în vaccinul anti-COVID-19, oferă perspective noi și promițătoare în tratamentul cancerului.

Pe piața farmaceutică mondială, există o competiție intensă pentru dezvoltarea terapiilor inovatoare contra cancerului, tehnologia ARN mesager fiind la baza mai multor proiecte. Compania americană Moderna, unul dintre principalii rivali ai BioNTech, vizează aprobarea unui vaccin terapeutic împotriva cancerului de piele începând cu anul 2025.

Atât BioNTech, cât și Moderna, își orientează terapiile spre stimularea sistemului imunitar al pacienților, pentru a permite acestora să lupte împotriva cancerului. Cu toate acestea, una dintre provocările majore rămâne adaptarea medicamentului la diversitatea și specificul fiecărui tip de cancer și fiecărui pacient în parte. BioNTech afirmă că este în continuă căutare a unor soluții pentru această problemă, concentrându-se pe combinarea diferitelor mecanisme de acțiune în lupta împotriva cancerului.

După ce a înregistrat venituri semnificative datorită vaccinului anti-COVID-19, BioNTech a revenit la investițiile obișnuite, cu venituri de 3,8 miliarde de euro în 2023, comparativ cu 17,3 miliarde de euro în 2022. Totuși, profitul anual a scăzut la 930 de milioane de euro, de zece ori mai puțin decât în anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.