Sursa foto: Cotidianul.ro

Începând cu 1 ianuarie 2024, costul carburanților va cunoaște o creștere în noul an. Benzina și motorina vor deveni mai scumpe, având în vedere majorările accizelor conform ordonanței trenuleț.

Astfel, fiecare plin de carburant va implica cheltuieli suplimentare. Mai mult, încă o tranșă de majorări este programată pentru 1 iulie 2024. La începutul anului, prețul pe litru al benzinei va crește cu 29 de bani, iar al motorinei cu 26 de bani. Prin urmare, un plin de 50 de litri de benzină va deveni cu aproximativ 15 lei mai scump, iar un plin de motorină va implica o creștere de aproximativ 13 lei.

Ulterior, începând cu 1 iulie, urmează o nouă etapă de majorare a prețurilor la carburanți. Benzina va înregistra o creștere de 43 de bani pe litru, în timp ce motorina va fi majorată cu 39 de bani pe litru. Aceste ajustări vor adăuga peste 21 de lei la costul unui plin de benzină și aproape 20 de lei la prețul unui plin de motorină. Astfel, până la 1 iulie 2024, având în vedere acumularea majorărilor accizelor, șoferii vor plăti cu 72 de bani mai mult pentru un litru de benzină și cu 65 de bani mai mult pentru un litru de motorină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.