Bătrânii singuri nu vor fi uitați nici în acest an de Clubul Lions Siebenburgen! Campanie de colectare de fonduri

21

De 14 ani, în preajma Crăciunului, bătrânii singuri din Bistrița și din împrejurimi primesc pachete cu alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte colectate de membrii Clubului Lions. Și anul acesta, acțiunea va continua, fiind organizată  în acest sens o campanie de colectare de fonduri pentri 50 de bătrâni cuprinși în acest proiect.

Anul acesta, proiectul de a-i ajuta în perioada Sărbătorilor de iarnă pe bătrânii singuri, cărora nu le mai trece nimeni pragul, a ajuns în grija Clubului Lions Siebenburgen Bistrița.

An de ani, membrii clubului Lions au ieșit în stradă, pe Pietonalul Liviu Rebreanu unde au împărțit mere, cozonac, vin fiert și ceai cald pentru trecători. Acțiunea a fost repetată și anul acesta, în ultimele zile cei care au trecut prin fața Casei Argintarului fiind așteptați cu colinde, vin, ceai, mere și cozonac de reprezentanții Clubului Lions Siebenburgen Bistrița.

Trecătorii au fost îndemnați în acest mod să doneze pentru vârstnicii singuri care au nevoie de ajutorul semenilor pentru a simți că nu sunt singuri,în special în această perioadă, de sărbătoare.

Vrem ca prin această acțiune să atragem atenția că sunt lângă noi, ne înconjoară zilnic, și comunitatea nu prea face nimic pentru ei – este vorba de persoanele vârstnice, singure, singurătatea fiind o chestiune mai gravă decât durerile sau suferințele fizice și care nu este cuantificabilă din păcate. Un om singur, este un om singur și trăiește o mare dramă. Așa a apărut ideea proiectului. Proiectul a început în 2005 și se adresează exact acestor categorii: persoanelor vârstnice cu probleme de sănătate, cu situație financiară precară și care trăiesc singure. Aceste persoane au fost găsite cu ajutorul colegilor mei și medici, și colegi de club. În fiecare an ajutorul nostru se adresează unui număr de 50 de persoane vârstnice din Bistrița și din împrejurimi. Fondurile strânse prin serbarea stradală pe care membrii clubului o realizează, merg exclusiv pentru realizarea pachetelor destinate vârstnicilor. Membrii clubului trec pe la fiecare vârstnic, urmând ca în fiecare casă să socializăm cu vârstnicul, să schimbăm impresii, să îi ascultăm problemele, ceea ce încălzește puțin atmosfera de sărbătoare” spune dr. Tiberiu Podani, inițiatorul acestui proiect.

Cu banii adunați din donații vor fi cumpărate alimente pentru cele 50 de persoane vârstnice, singure, cuprinse în proiect și, până de Crăciun, reprezentanții Clubului Lions Siebenburgen Bistrița îi vor vizita pe fiecare dintre ei.

2 COMENTARII

  1. Mai „oameni buni „… problema ” batranilor ramasi singuri ” … ai ” tzi.g.anilor si cersetorilor ” … si celor nimurugi din te miri ce boli… nu se rezolva doar la sarbatori si aruncandu-le cate un ” banutz ” si/sau o ” coaja de pita sau de cozonac uscat „… !
    Statul roman, prin politrucii pe care-i alegem sa ne reprezinte, trebuie sa gandeasca ce si cum … sa nu mai fie asa ceva in societate si sa nu uite ca de ” paduchi ” nu scapi dand cu flit pe ici … pe colo… dupa cum ai ” capatat ” cate un tub de spray cu insecticide…
    Deja ma si apuca nervii, cand vad politrucii cat de marinimosi sunt DOAR la sarbatori si la alegeri !

  2. Daaaaa… ce sa va spun !
    Si de batranii de la Caminul de batrani din Cusma , au avut grija cei de la FILADELFIA CRESTINA particulara a Protopopiatului Ortodox Bistrita-Nasaud , sa le ” umfle ” preturile la 1850 de lei pe luna, chipurile ca ” doara statul a majorat salariile ” si au deja o ” armata ” de salariati care stau de pomana si efectiv nimic nu fac ! Ma nu-i mai satura Bunul Dumnezeu pe toti imbuibatii !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here