Un bărbat de 71 de ani din Maieru a fost trimis, joi, după gratii pentru 30 de zile de judecătorii năsăudeni, după ce a violat o persoană minoră. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare, la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Fapta s-a petrecut în urmă cu câteva zile, iar după ce au avut toate probele care să indice că bătrânul este cel care a comis oribila faptă, anchetatorii l-au reținut pentru 24 de ore.

Ieri, bărbatul de 71 de ani a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Năsăud, care a dispus arestarea preventivă a acestuia.

„În baza art. 226 Cod procedură penală, rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi rap. la art. 202 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud în dosar nr.672/P/2024, ca fiind întemeiată și, în consecință,

Dispune arestarea preventivă a inculpatului (…) fără antecedente penale, pentru săvârșirea infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor, faptă prevăzută de art. 2181 alin. 1 Codul penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23.05.2024 și până la data de 21.06.2024 inclusiv.

Dispune emiterea, în mod corespunzător, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul (…).

Respinge cererea inculpatului de luare a măsurii arestului la domiciliu.

În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune plata din fondurile Ministerului Justiției onorariul cuvenit avocatului din oficiu (…) pentru asistența juridică obligatorie asigurata inculpatului în suma de 340 lei.

Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare”, este soluția pe scurt a judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.