Un bărbat asupra căruia a fost dispusă măsura de carantină la domiciliu, în București, a fost depistat de jandarmi în Gara Bistrița Nord. În plus, alți șase tineri au fost depistați de jandarmi în timp ce se plimbau în cursul nopții prin Colibița. 

Duminică seara, în jurul orei 19.30, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil au depistat în Gara Bistrița Nord un bărbat care ar fi trebuit să se afle în carantină la domiciliu. Acesta este din București și are 33 de ani. Având în vedere faptul că nu are domiciliul în municipiul Bistrița, acesta a fost cazat la centrul de noapte din Bistrița”, a anunțat Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud. Bărbatul s-a ales cu o sancțiune în valoare de 1.000 de lei. 

Acesta nu este singurul caz de încălcare a normelor impuse în contextul epidemiologic actual constat de jandarmi în acest final de săptămână. Alți șase tineri au fost depistați de jandarmi în timp ce se plimbau în cursul nopții prin Colibița. 

Jandarmii montani din Colibița au depistat un grup de 6 tineri care se plimbau în zona barajului Colibița, după ora 23.00, fără a avea un motiv bine întemeiat și fără a avea asupra lor declarații pe propria răspundere. Cei 6 tineri sunt din Bistrița, Prundu-Bârgăului și Ilva-Mare și au declarat că doreau doar să admire peisajul și să viziteze zona. Au fost aplicate 6 sancțiuni: două amenzi în valoare totală de 1.000 de lei și 4 avertismente scrise”, mai arată Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

Pe tot parcursul acestui sfârșit de săptămână, jandarmii au aplicat în total 104 sancțiuni, majoritatea fiind avertismente scrise, însă au fost aplicate și 25 de amenzi, valoarea totală a acestora ajungând la 14.550 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here