Încă un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost amendat de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri, în urma controalelor efectuate în localitatea Viile Tecii. Ca și în celelalte cazuri, amenda se cifrează la 10.000 lei.

„Nu tolerăm abandonul deșeurilor în natură!

Poluarea mediului înconjurător prin abandonul deșeurilor în natură este o faptă gravă pe care încercăm să o combatem prin acțiuni de monitorizare și control ale Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

 În urma acestor acțiuni s-a descoperit o cantitate semnificativă de deșeuri în zona Podul Poienii de pe raza localității Viile Tecii. În urma cercetărilor efectuate de către inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, a fost identificat numitul C.I. din localitatea Viile Tecii care s-a facut vinovat de această faptă și a fost amendat cu suma de 10.000 lei”, a anunțat Cristian Niculae, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Acesta reamintește că, operatorul de salubritate Supercom preia toate tipurile de deșeuri generate într-o gospodărie – deșeurile reciclabile și reziduale le preia de la poarta casei, iar celelate tipuri de deșeuri – deșeuri provenite din construcții, deșeuri voluminoase, deșeuri vegetale, deșeuri electrocasnice, se preiau fie prin aport voluntar al cetățeanului la centrele de colectare din Bistrița și din județ, fie pe bază de comandă telefonică către Supercom direct de la poarta cetățenilor.

În plus, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și operatorul de salubritate Supercom derulează campanii gratuite de colectare a deșeurilor voluminoase și vegetale în tot județul Bistrița-Năsăud.

Centrele de colectare se găsesc în următoarele locații:

Bistrița – 2 centre de colectare:

 Pe str. Narciselor, lângă fostul Netex;

 În Viișoara, lângă Complex Heidenfeld.

În județ, centrele de colectare sunt amplasate în:

 Beclean – în cadrul Stației de Transfer la ieșirea spre Braniște;

 Năsăud – în cadrul Stației de Transfer lângă depozitul Lukoil;

 Sângeorz-Băi – în cadrul Stației de Transfer de lângă cariera Cormaia.

„Trebuie să fim responsabili cu toții și să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră și pentru un viitor mai bun al copiilor noștri”, mai subliniază Cristian Niculae.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.