Polițiștii bistrițeni au depistat un bărbat, de 45 ani, urmărit international de autoritățile din Belgia, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Schimbul de date şi informaţii s-a realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliției Române.

 

Luni, 22 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un bărbat de 45 de ani, din Spermezeu, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 4 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Azi, 23 ianuarie a.c., a fost prezentat Curţii de Apel Cluj, care a emis împotriva acestuia mandat de arestare pentru 30 de zile, urmând a fi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile belgiene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.