Polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier împreună cu cei din cadrul Poliției orașului Beclean, Compartimentul Rutier au desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică acțiuni de monitorizare și control a traficului rutier.

Potrivit IPJ BIstrița-Năsăud, pe raza orașului Beclean și localităților arondate au fost efectuate controale în trafic, fiind oprite 31 de autoturisme și legitimate 39 de persoane. 

Astfel, pe Drumul Județean 172, între localitățile Beclean și Figa, a fost oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani din Șieu-Odorhei. Acesta a fost testat cu aparatul Drug Test 5000, rezultatul fiind pozitiv, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor psihoactive consumate. În cauză a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, pentru celelalte abateri constatate în cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în cuantum de 8.140 de lei, fiind reținute și două permise de conducere.

La aceeași dată, polițiștii din Năsăud, împreună cu jandarmi au desfășurat acțiuni similare, pe raza orașului. Astfel, au fost oprite pentru control 74 de autovehicule și legitimate 95 de persoane, dintre care 55 au fost testate cu aparatul etilotest.

Pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost aplicate 17 sancțiuni, în valoare totală de 3.770 lei. De asemenea, ca măsuri complementare, au fost retrase două certificate de înmatriculare și reținute două permise de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here