Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, la finele lunii trecute, lista acuzațiilor fiind una foarte lungă: nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, violare de domiciliu, amenințare, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive.

Prin rechizitoriul din data de 26.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, violare de domiciliu, amenințare, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive.

„În cauză s-a reținut că, în perioada 2021 – mai 2022, inculpatul a deținut, fără drept, o armă letală, obținută în urma modificării artizanale a unei arme neletale, pe care a utilizat-o (executând foc) în patru ocazii diferite, în baza aceleași rezoluții infracționale.

De asemenea, în perioada iunie 2021 – aprilie 2022, a porționat în vederea vânzării și a comercializat/ a oferit cu titlu gratuit canabis și pastile de ecstasy consumatorilor din județul Bistrița Năsăud (18 acte materiale). În aceeași perioadă, acesta a deținut pentru consum propriu droguri de risc și de mare risc.

Același inculpat, în perioada cuprinsă între toamna anului 2020 -aprilie 2022, a porționat în vederea vânzării și a comercializat/ oferit cu titlu gratuit substanțe psihoactive (111 acte materiale)”, se arat[ ]ntr-un comunicat al DIICOT Bistrița-Năsăud.

Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu S.C.C.O Bistrița Năsăud.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bistrița Năsăud.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.