Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost reținut marți de procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud, iar astăzi a fost arestat preventiv de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, pentru trafic de persoane.


Potrivit procurorilor, în august 2021, bărbatul a recrutat prin inducere în eroare, prin promisiuni de angajare la un abator în Germania, o persoană vătămată majoră, în scopul exploatării ei sexuale.

„Astfel, după ce a transportat și cazat victima (într-o localitate din landul Niedersachsen), i-a reținut documentele de identitate, determinând-o, inclusiv prin acte de violență și prin lipsire de libertate, să practice prostituția în folosul său.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că inculpatul a sechestrat persoana vătămată, într-o încăpere fără acces la hrană și apă, ulterior obligând-o să întrețină raporturi sexuale, cu mai mulți clienți și însușindu-și sumele obținute din exploatarea acesteia.
În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat al DIICOT Bistrița-Năsăud.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.