Un bărbat din Bistrița-Năsăud, care s-a întors recent din Franța, a ajuns forțat în carantină, după ce nu a respectat măsurile de izolare. În plus acesta a fost amendat drastic. Totodată, polițiștii și jandarmii au aplicat, joi, amenzi de aproape 400.000 lei persoanelor care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Bistrița-Năsăud au fost angrenaţi în activităţi specifice 230 de poliţişti, 74 de jandarmi şi 56 de poliţişti locali, potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului.

Polițiștii au verificat 442 de agenți economici cu privire la respectarea obligațiilor impuse prin ordonanțele militare și 2639 de persoane privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării. Cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud nu l-au găsit la domiciliu pe un bărbat în vârstă de 35 de ani, care s-a întors la data de 25 martie a.c., din Franța. În baza celor constatate, acesta a fost condus într-un centru de carantină de pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru o perioadă de 14 zile și sancționat cu amendă în cuantum de 3.000 de lei.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost organizate filtre, fiind astfel verificate respectarea obligațiilor impuse prin ordonanțele militare și care se referă la restricțiile de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 117 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 368.150 de lei.

Jandarmii au verificat 595 de persoane, din 288 de locații, din 79 de localități, privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării. Astfel, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea ordonanțelor militare 2 și 3, jandarmii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.400 de lei unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație. 

Totodată, forțele de ordine desfășoară misiuni de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiuni specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, sunt transmise mesaje audio către cetățeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

1 COMENTARIU

  1. Dora ni s-au inaotrs diasporetzii in tzara si cezand ca fac ce vor muschii lor , se dau ” smardoi ” si asa cum au facut si la ” 10 august… ” incalcand grav ordinea si linistea publica, AU LUAT-O PE COAJA SI O VOR LUA SI IN CONTINUARE , daca nu se supun legilor si restrictiilor legal stabilite ! Daca nu le place in tzara NICI NU STIU CE MAI CAUTA AICI SI DE CE SA-U MAI INAPOIAT , CA EI SUNT CEI CARE NE -AU INFECTAT SI NU INVERS !
    ASADAR BOTA, PARUL SI SCORBACIUL CU BUBE PE EI … !!! ” UMFLATI-I ” … SI STATI CU OCHII PE EI ” CA PE BUTELIE ” … DE DR.ACU SA-I IA PE TOTI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here