Ofițerii anticorupție din Bistrița-Năsăud au prins un bărbat despre care există indicii că ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de influență. Acesta, fără să aibă vreo calitate specială, ar fi pretins că poate să intervină în soluționarea unui dosar penal și ar fi solicitat diferite foloase unei alte persoane.

”Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane fără calitate specială, în timp ce primea suma de 1.000 lei şi mai multe bunuri de la un martor denunţător, pretinzând că poate să intervină în soluţionarea unui dosar penal. În fapt, acesta şi-a arogat o calitate falsă şi, sub pretextul că poate să soluţioneze un dosar penal, deşi nu avea nicio legătură cu situaţia, a pretins şi primit initial, de la denunţător, suma de 3000 lei, precum şi produse alimentare (carne de vânat)”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Ulterior, ca urmare a denunţului formulat, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, acţiunea de prindere în flagrant fiind realizată în municipiul Bucureşti, cu sprijinul Serviciului Operaţii – structura centrală a D..G.A..

La această oră se efectuează o percheziţie la domiciliul suspectului, urmând să fie pus în executare mandatul de conducere la unitatea de parchet în vederea audierii acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa Năsăud – SICE.

Potrivit surselor Gazeta de Bistrița ar fi vorba despre un bărbat din București, care s-a dat drept procuror DNA și i-a promis unei persoane din Bistrița-Năsăud că poate interveni într-un dosar DNA care l-ar viza pe primarul comunei Livezile, Traian Simionca. Concret, persoana din Bistrița-Năsăud voia să fie ajutată să depună o plângere împotriva primarului Simionca. Pentru aceasta, falsul procuror a solicitat bani și alte bunuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here