În plină pandemie de coronavirus, un bărbat din localitatea Crainimăt a avut chef de glume și a sunat la 112 anunțând că s-a întors din Italia și că prezintă simptome de infecție cu COVID-19. Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a constatat că cele semnalate de bărbat nu se confirmă, motiv pentru care l-au amendat.

”La data de 15 martie, în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel la numărul unic 112 în care un bărbat, cu vârsta de 60 de ani din Crainimat, afirmă că e întors din nordul Italiei și prezintă simptome precum febră, tuse și deficit respiratoriu. Un echipaj B2 din Substația Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecție adecvate (echipament complet de protecție biologică). La fața locului, echipajele au constatat că persoana care a sunat la 112 a furnizat o identitate falsă și că a anunțat aspecte neconforme cu realitatea”, au declarat reprezentanții Intituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind preluat de Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Agenții de poliție s-au deplasat la fața locului și au sancționat persoana care a apelat 112 cu o amendă de 5.000 de lei.

Autoritățile fac apel la cetățeni să nu abuzeze de numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și să îl utilizeze doar dacă au un motiv justificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here