Un bărbat din localitatea Dumitra a fost reținut și ulterior arestat preventiv sub acuzația de ultraj, după ce, în noaptea de miercuri spre joi, a rănit un jandarm în timpul unei altercații cu oamenii legii. Bărbatul a fost prins beat la volan, într-o primă fază el fugind de polițiști. După ce a fost prins și imobilizat, însă în timp ce era dus spre sediul Poliției, acesta a devenit agresiv.

Potrivit informațiilor transmise de IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 8 iulie, în urma probatoriului administrat, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a unui bărbat de 40 de ani, din Dumitra, bănuit de comiterea infracțiunii de ultraj.

În urma audierilor efectuate ieri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus reținerea pentru 24 de ore a acestuia, fiind cercetat pentru ultraj sub forma amenințării și exercitării de acte de violență.

„Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în noaptea de 7/8 iulie, cel în cauză ar fi fost oprit în trafic, pentru control, de către un echipaj, format dintr-un polițist și un jandarm, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza Secției 1 Poliție Rurală Bistrița. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism care circula pe raza localității Satu-Nou, a fost legitimat și testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În momentul în care i s-ar fi adus la cunoștință măsurile legale ce urmează să fie dispuse, respectiv suspendarea dreptului de a conduce, aceasta ar fi devenit recalcitrant și a părăsit autoturismul. A fost urmărit și oprit de oamenii legii în apropierea locuinței, unde, inițial, a fost de acord să fie condus la sediul Poliției însă, în scurt timp, a devenit din nou agresiv. A fost imobilizat pentru a fi condus la sediul Poliției, iar pe parcursul intervenției, jandarmul a suferit leziuni care necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița care efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, iar la finalizarea acestora vor fi dispuse măsurile legale”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here