Josep Borrell, șeful diplomației UE, a emis un avertisment puternic marți, afirmând că Europa trebuie să se pregătească pentru un potențial război, deoarece conflictul la scară largă pe continent, mai presus de Ucraina, nu mai poate fi considerat o simplă fantezie. Aceasta este prima dată când Borrell prezintă amenințarea rusă atât de explicit, subliniind atât războiul actual din Ucraina, cât și atacurile hibride asupra statelor membre UE. El a subliniat că Rusia amenință Europa, evidențiind necesitatea unei abordări viguroase și a unei pregătiri adecvate pentru orice eventualitate.

Borrell a atras atenția că războiul convențional de mare intensitate în Europa nu este doar o ipoteză, ci o posibilitate reală. Avertismentul său vine în contextul în care mai mulți lideri militari și politici europeni au exprimat îngrijorări similare în ultimul timp cu privire la potențialul unei extinderi a conflictului pe continent.

În ciuda acestor avertismente, Rusia a negat orice intenție de a intra în conflict cu o țară membră NATO. Ministrul adjunct de externe rus, Alexander Grușko, a subliniat că deteriorarea relațiilor se datorează acțiunilor premeditate ale Washingtonului și Bruxellesului și că Rusia nu are intenții ostile împotriva statelor membre ale NATO.

Cu toate acestea, avertismentul lui Borrell și preocupările exprimate de alți lideri europeni subliniază necesitatea unei abordări prudente și a unei pregătiri adecvate pentru a face față unor eventuale provocări din partea Rusiei sau altor actori ostili în regiunea Europei.

1 COMENTARIU

 1. E clar pentru toată lumea care încă mai reușește să gândească independent că Occidentul caută cu orice preț provocarea Rusiei și lărgirea actualului conflict. Propagandiștii occidentali reușesc să împace două idei complet opuse (abilitatea de a face asta, în termen tehnici, se numește ”disonanță cognitivă”) și anume:

  1. Rusia nu câștigă în Ucraina
  2. Rusia vrea să atace un membru NATO

  Păi, domnilor, ideile sunt în contrateză, nu pot fi ambele adevărate în același timp.

  Populația e pregătită mental pentru război prin intermediul mass-media.

  ”Nearly every war has been the result of media lies.”
  ”Aproape fiecare război a fost rezultatul minciunilor mass-media.”
  – Julian Assange (atunci când cel care denunță crimele de război e închis de făptașul crimelor de război știi că trăiești într-un sistem ticălos)

  Jurnaliștilor de la GazetaDeBistrita.ro aveți un rol direct în ceea ce se întâmplă. Măcar nu vă faceți părtași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.