La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, chestorul Marius Linul, aflat pe picior de plecare, a făcut câteva schimbări.

La mijlocul acestei luni, Marius Linul i-a numit pe mai mulţi agenţi de poliţie în funcţii de conducere. Vorbim de departamentele: Rutieră, Ordine Publică, Serviciul Economic atât pentru Năsăud cât şi pentru Poliţia Bistriţa.

Astfel, cms. şef. Mihai Pânzariu este noul şef al Serviciului Rutier al IPJ BN. Insp. pr. Claudiu Prodan este începând de astăzi şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa. Comisarul şef Paul Iacobescu este acum şef al Serviciului de Ordine Publică, iar cms. şef Vasile Sângeorzan este şeful Secţiei 1 de Poliţie Rurală Bistriţa. Subcomisarul Laurenţiu Neagoie va conduce Biroul Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Rutier din IPJ BN. Poliţia Municipiului Bistriţa va fi condusă începând de astăzi de comisarul şef Nicolae Ioan Moldovan. Toţi cei de mai sus au fost împuterniciţi în aceste funcţii pentru o perioadă determinată, de 6 luni..

De asemenea, au fost făcute astăzi şi două numiri definitive în funcţie. Este vorba de şeful Serviciul Economic din IPJ BN care va fi condus de cms. şef Mihai Lupşa şi Şeful Poliţiei Oraşului Năsăud – comisarul şef Adrian Repede.

Gazeta de Bistriţa vă prezintă averile noilor conducători menţionaţi mai sus.

 

Pînzariu aruncă cu bani la neamuri

Ion Mihai Pînzariu,cel pe care chestorul Linul l-a numit în funcţia de şef al Serviciului Rutier al IPJ BN, deţine 2.100 mp de teren intravilan la Năsăud şi 500 de metri pătraţi de fânaţ la Valea Mare. Are o casă de 240 de metri pătraţi la Năsăud, edificată în 2010 şi un Audi A 4. Pare, de departe, cel mai generos poliţist al judeţului. I-a făcut un cadou mamei sale Floarea Pînzariu, în valoare de 4.200 de euro, iar cumnatei lui, Monica Pavel, unul de 1.400 de euro. Singurul său venit este salariul. Anul trecut, acesta a fost de peste 5.200 de lei lunar.

 

Vine de la Mehedinţi

Insp. pr. Claudiu Prodan a venit de la IPJ Mehedinţi. Conform declaraţiei sale de avere, completată în mai 2016 nu deţine terenuri, ci doar o casă în Strehaia pe care o împarte 1/2 cotă parte cu Petruţa Ecaterina, soţia lui.

Are un Chevrolet cumpărat în 2007 şi câteva datorii la băncile din Mehedinţi.

În anul în care a achiziţionat maşina, Claudiu Prodan a făcut un împrumut la BRD în valoare de 28.000 de euro, pe care trebuie să îl achite până în 2032.

Doi ani mai târziu, de la Reiffeisen Bank a luat un împrumut pe zece ani în valoare de 34.000 lei.

Soţia acestuia lucrează la Şcoala Generală Strehaia şi la Liceul Tehnic de acolo. Pentru acestea, Petruţa are un salariu lunar de aproximativ 1.000 de lei. Claudiu a încasat de la IPJ Mehedinţi un salariu dublu faţă de cel al soţiei. Cel mai probabil, mutarea lui la şefia Poliţiei Rutiere Bistriţa îi va aduce o creştere economică.

Șmenul de 226 de file prin care Olariu jr. a luat pământul de sub IPJ BN

Şef la Poliţia Rurală Bistriţa

Vasile Sângeorzan, împuternicit ca şef Poliţie oraş Năsăud a fost mutat acum  pe funcţia de şef al Secţiei 1 de Poliţie Rurală Bistriţa. Sângeorzan este proprietarul unui apartament de peste 92 m.p. în municipiul Bistriţa, pe care l-a cumpărat în 2012. De asemenea, are şi două autoturisme – un Volkswagen Golf şi un Ford Focus, ambele fabricate în 2000.

Subcomisarul Sângeorzan menţionează în declaraţia sa de avere că în anul 2012 a contractat un credit bancar în valoare de 31.500 euro, pe care trebuie să îl ramburseze până în 2027.

Anul trecut, şeful Poliţiei Năsăud a încasat salarii în cuantum de 55.151 lei (aproximativ 4.600 lei lunar), iar soţia sa – angajata Serviciului de Medicină Legală Bistriţa-Năsăud a obţinut 20.197 lei (aproximativ 1.700 lei lunar), plus 1.260 lei de la SC Sanbad&Deea SRL.

 

Nicolae şi Laurenţiu: modeştii din IPJ BN

Detaşat cel mai modest dintre noii numiţi este Ioan Nicolae Moldovan. Nu are nicio proprietate imobiliară. Deţine, în schimb, un Ford Mondeo din 2006, iar veniturile sale lunare au fost, în medie, de peste 4.000 de lei. El va fi timp de şase luni şef al Poliţiei Municipiului Bistriţa.

Noul Şef al Biroului de Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Rutier din IPJ BN a devenit subcomisarul Laurenţiu Neagoie. Similar celor spuse despre Nicolae Moldovan, şi Neagoie nu are nici terenuri, nici imobile pe numele său.

Doar un autoturism Fiat cumpărat, fără datorii la bancă, sau depozite bancare.

 

La Serviciul Economic punem poteră iubitoare de credite

Definitiv numit pe postul şefi Serviciul Economic, Lupşa Mihai are două terenuri cu o suprafaţă de peste 2.000 mp, o casă de 235 mp şi două autoturisme: un Ford şi o Honda ambele dobândite prin cumpărare. La capitolul datorii, în 2015 pe declaraţia lui e avere sunt menţionate patru credite de la bănci din Bistriţa şi de la o firmă privată. În total, are datori de aproximativ 60.000 de lei.

Soţia lui are un salariu lunar de peste 5.000 de lei, iar el a încasat pe funcţia de şef de birou, lunar, aproximativ cu 500 de lei mai puţin ca acesta.

Tot în anul anterior, soţii Lupşa au avut de achitat două credite scadente ce aveau un total de peste 85.000 de lei.

 

Repede la Năsăud

Nu în ultimul rând vorbim despre Adrian Repede, cel care a devenit Şeful Poliţiei Năsăud.

Averea acestuia nu bate la ochi, având doar o casă, împreună cu soţia lui, un Ford din 2002 şi trei credite în valoare totală de aproximativ 17.000 euro, dintre care unul e scadent în 2016 şi altul în 2017, lucru ce atestă că a achitat majoritatea sumelor datorate.

Repede a ajuns comisar şef în locul lui Sângerozan. În 2015, subcomisarul de poliţie Vasile Sângeorzan a fost trecut de la şefia Secţiei 4 de Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, la conducerea Poliţiei oraşului Năsăud. După nici un an de activitate, subcomisarul Vasile Sângeorzan şi-a înaintat demisia, chiar de Ziua Poliţiei Române, în 25 martie, 2016.La aceeaşi dată a fost împuternicit la comanda Poliţiei oraşului Năsăud, comisarul Adrian Repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.