Tomasz Poręba, europarlamentar al partidului pentru Drept și Justiție (PiS), a adus în atenția publicului cel mai important coridor rutier de-a lungul frontierei estice a Uniunii Europene, în cadrul unei discuții privind proiectul Via Carpathia. La masa rotundă au participat reprezentanți importanți precum Pablo Fabregas Martinez, șef adjunct al cabinetului comisarului pentru transporturi, ambasadorul Turciei în UE, Faruk Kaymakcı, și alți oficiali.

În contextul pandemiei de Covid-19, conflictului din Ucraina și instabilității din Orientul Mijlociu, se impune diversificarea rutelor de transport pentru a asigura o rețea de transport rezistentă și stabilă. Via Carpathia este văzută ca o soluție importantă în acest sens. Tomasz Poręba a subliniat că această rută, care traversează mai multe țări europene de la Marea Baltică la Mările Egee, Neagră și Adriatică, este acum cea mai vitală rută de tranzit din regiunea estică a Europei. Proiectul a fost inițial propus de Polonia și a fost ulterior adoptat și de alte șase state membre ale UE: Lituania, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria și Grecia.

„Via Carpathia este astăzi cea mai importantă rută de tranzit din regiunile de est ale Europei”, a subliniat Poręba. „Este momentul potrivit pentru a extinde această conexiune de transport prin Turcia și Georgia către Azerbaidjan, pentru a include și Marea Caspică.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.