Camera Deputaților a adoptat la începutul lunii mai, legea privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar Senatul l-a aprobat în octombrie 2014.

Conform actului normativ, transportul î regim de taxi și transportul în regim de închiriere se realizează numai de către transportatorii autorizați care dețin autorizații taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi, sau copii conforme cu normele valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condițiile legii, pentru fiecare autovehicul folosit.

Este interzis transportul public contra-cost de persoane, cu un autoturism, fără a deține, după caz, autorizație taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

De asemenea, este interzis și transportul public contra-cost de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masă maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, fără a deține autorizație taxi ori altă autorizație valabilă.

Persoanele fizice sau juridice care efectuează, în mod repetat, transport public contra-cost de persoane sau de mărfuri, fără să respecte regulile, pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

Puteți consulta parcursul legislativ al actului normativ aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.