Autorităţile se fac că dorm! Parcul Naţional „Munţii Rodnei”, chelit fără frică de hoţii de lemne

607

Al doilea parc naţional ca mărime din ţară, Parcul Naţional Munţii Rodnei, pare să fie locul preferat al hoţilor de lemne, fie că este vorba despre indivizii care aşa supravieţuiesc, fie că este vorba despre firme cunoscute. Aceştia par să fie protejaţi tocmai de oamenii legii, care taie din pix, atât acuzaţiile, cât şi suspecţii. Faptul că Parcul Naţional Munţii Rodnei este devastat de hoţii de lemne, reiese şi dintr-un raport dat publicităţii în 2017 de Environmental Investigation Agency (Agenţia de Investigaţii de Mediu, EIA).

 

Parcul Naţional Munţii Rodnei este al doilea ca mărime din ţară. Cele peste 44.000 de hectare de teren adăpostesc specii de plante şi animale protejate şi chiar unice în lume. Acesta se întinde pe teritoriul a două judeţe: Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Deşi pare greu de crezut, această zonă desprinsă din paradis este unul dintre locurile preferate ale hoţilor de lemn. Surse Gazeta de Bistriţa spun că până acum cea mai abuzată parte a fost suprafaţa din Maramureş. Aceleaşi surse spun că borşenii nu mai prea au ce fura în Maramureş şi vin spre pădurile din Bistriţa-Năsăud.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita.

Andreea Moldovan

2 COMENTARII

  1. OAMENI BUNI , daca nu se va infiintza jandarmeria sau politia forestiera , cinegetica , apelor si mediului , independenta de fortele judetene si subordonata direct guvernului, noi nu vom mai avea niciodata ordine in aceste domenii !
    S-a infiintzat aceasta Garda Forestiera, care nu este o instituie PREVENTIVA ci exclusiv doar de constatare a „copacilor taiati ” si care nu mai pot fi repusi niciodata pe picior, a apelor sau mediului uzate si poluate carora le trebuie zeci-sute de ani de refacere daca se iau masurile necesare… s.c.a. si care nu are eficienta necesara, neiind o instituie politieneasca in sensul celei similare jandarmeriei si politiei nationale , neavand nici poersonalul calificat pentru asa ceva, nici suficient si nici dotarea necesara sa faca acest lucru .
    Cat timp padurarii si personalul de organizare si coordonare silvica trebuie sa faca si paza , niciodata nu va da rezultat pozitiv si nu se vor stopa infractiunile si contraventiile in aceste domenii !
    Domnilor politruci de stanga si de dreapta … egal… daca nu faceti asta, va raciti gura de pomana !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here