Au evadat dintr-o închisoare din capitala Libiei cel puțin 400 de persoane. Incidentul s-a produs în timpul unor lupte între grupări rivale care au avut loc în apropiere, a declarat un oficial judiciar, în timp ce Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut o întrevedere cu părţile aflate în conflict, informează Reuters. 

 

Închisoarea se află în sudul oraşului Tripoli, o zonă care a fost lovită timp de o săptămână de lupte grele între grupurile rivale.

Deţinuţii au reușit să evadeze forţând uşile închisorii Ain Zara, iar gardienii nu au putut să-i oprească, a declarat oficialul, confirmând o declaraţie a poliţiei judiciare postată pe o reţea de socializare online. Acesta a cerut să nu fie identificat şi nu a putut oferi mai multe detalii.

Guvernul susţinut de ONU din Tripoli a declarat stare de urgenţă în capitală „dată fiind seriozitatea situaţiei actuale”.

Pentru a pune capăt luptelor, misiunea ONU din Libia a cerut „diferitelor părţi implicate” să se întâlnească marţi la prânz pentru un „dialog urgent privind situaţia de securitate”, a subliniat Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here