Procurorii bistriţeni au trimis în judecată luna trecută nu mai puţin de 56 de persoane care sunt inculpate în 52 de dosare penale, informează Parchetul de pe  lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

 

Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra vieţii, contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziunea fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Potrivit sursei citate, cele mai importante cauze au fost cele prin care au fost trimşi în judecată inculpaţi care au comis infracţiuni de violenţă sau vizând regimul fiscal.

Pentru cele mai grave infracțiuni au fost trimiși în judecată inculpații:

– Baba Ioan Cornel pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie, constând în faptul că la data de 22.10.2015, în jurul orei 16:00, a sustras prin smulgere, suma de 400 de lei și 50 de euro de la persoana vătămată P.V., iar ulterior pentru a-și asigura scăparea, a exercitat violențe asupra acesteia.

– Salăgean Alexandru pentru comiterea unei infracțiuni de ucidere din culpă, constând în faptul că la data de 29.07.2015, prin încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, în calitate de conducător auto a surprins și accidentat pe victima Z.M. care era angajat în traversarea drumului prin loc nepermis.

– Ivașcu Toader Marian pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani, constând în faptul că în perioada iulie 2010-martie 2011, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a dispus înregistrarea în evidențele contabile a unor facturi fictive cu consecința cauzării unui prejudiciu în sumă de 284.318 lei (TVA și impozit pe profit), în dauna bugetului de stat. În aceeași perioadă și-a însușit din contul și din casieria societății suma de 168.823 de lei, cu originea ascunsă, precum și suma de 354.664 de lei.

– Asgari Mahrab – pentru comiterea unei infracțiuni de nerespectare a hotărârilor judecătorești, amenințare și nerespectarea hotărârii judecătorești, constând în faptul că în data de 11.04.2016, orele 15:00, a încălcat obligațiile impuse printr-o hotărâre judecătorească având ca obiect ordin de protecție, iar la data de 8.06.2016, ora 5:58 și respectiv la data de 23.08.2016 ora 14:50 a încălcat obligațiile stabilite prin altă hotărâre judecătorească având ca obiect ordin de protecție, amenințând-o totodată pe persoana vătămată A.E.G.

În aceeași perioadă s-au dispus soluții de netrimitere în judecată, respectiv de clasare sau renunțare la urmărire penală, în 550 de cauze față de 526 de făptuitori/suspecți/inculpați.

 

1 COMENTARIU

  1. Pana cand il mai toleram pe acest iranian Asgari Mehrab cu statut de refugiat sa jigneasca institutiile statului roman si sa atace persoane din Politia Bistrita , Spitalul Judetean Bistrita , Procuratura si Judecatoria Bistrita pe care ii acuza de coruptie si incompetenta si pe care dupa spusele lui …se pisa pe ele. Intenteaza procese si face plangeri la oricine crede el de cuviinta , aceste procese nefiind altceva decat o distractie pe banii statului , tot el solicitand la un moment dat bani care sa i acopere diferite cheltuieli de deplasare , judecata ,etc . Noi romanii suntem curiosi cate taxe judiciare ai platit din buzunarul tau iranianule ? Afisezi faptul ca ai terminat o facultate de Inginerie Aerospatiala si crezi ca ne prostesti cu un carnet de student vizat doar o singura data intre 1995 si 1996 … pai afla iranianule ca noi romanii nu suntem prosti. Daca ai terminat facultatea afiseaza diploma de absolvire , dar nu i asa ca cerem prea mult pt ca ea nu exista ? Incerci sa ne pacalesti cu firmele tale si cu faptul ca ai fi un presupus om de afaceri . Cat impozit au platit la stat firmele tale fantoma ? Nici un RON pentru ca firmele tale nu au activitate si in consecinta n au nici profit , totul nu este decat o minciuna. Pai afla iranianule ca ne am saturat de minciunile tale , iar eu ca cetatean roman nu mai sunt de acord ca din banii mei statul sa suporte toate mizeriile facute de tine . In curand urmeaza un proces penal impotriva acestui Asgari , pentru comiterea unei infractiuni de nerespectare a hotararilor judecatoresti avand ca obiect ordin de protectie si amenintare , iar ce nu stie acest iranian este faptul ca Incalcarea oricareia dintre masurile dispuse prin ordinul de protectie constituie infractiunea de nerespectare a hotararii judecatoresti si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an. Daca nu ai stiut iranianule Asgari ,aici esti in Romania iar legea trebuie respectata , o sa primesti ceea ce meriti si dupa condamnare asteptam reactia statului roman sa faca demersurile necesare pentru expulsarea acestui individ ,care asa cum zicea chiar el… se pisa pe oricine , doar ca de data asta s-a pisat pe el. Nu i asa Asgari ca parca nu ti mai arde de procese ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.