Din Bistriţa-Năsăud, 809 elevi vor primi în acest an şcolar bani de liceu, cuantumul ajutorului lunar fiind de 180 de lei cu condiţia ca beneficiarul să nu lipsească de la cursuri. potrivit celor de la Timponline.ro.

Potrivit informaţiilor date publicităţii de Ministerul Educaţiei, cei mai mulţi beneficiari ai programului învaţă la Colegiul Economic Năsăud – 120. De asemenea, un număr de 77 de elevi de la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sîngeorz-Băi au fost declaraţi eligibili pentru a primi bani de liceu, respectiv 65 de la Colegiujl Naţional „Rareş Beclean”. În  topul şcolilor cu mulţi elevi săraci mai intră Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud cu 52 de elevi, Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud cu 47 , Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” din Căianu Mic cu 42 de elevi şi Liceul Sportiv Bistriţa cu 41.

Cei mai puţini beneficiari, câte doi, învaţă la Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa şi la Liceul Tehnologic Special „Sfânta Maria” Bistriţa.

AICI LISTA TUTUROR BENEFICIRILOR DIN JUDEŢ

Beneficiari ai Programului național de protecție socială „Bani de liceu” sunt elevii care se află în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, precum si elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

Suportul financiar este de 180 de lei pe lună, condiționat de prezența zilnică la școală.

Sursa: Timponline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here